25 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Majorettes terug in de Euifeest-optocht

Geplaatst op: 23 augustus 2019

De majorettes maken volgende week een comeback in de Euifeest-optocht. Onder leiding van oud-majorettes Christel Steenbergen en Wilma de Jonge heeft een groep van 16 meisjes hard getraind om met de optocht goed voor de dag te komen. Of het ook écht een herstart gaat worden van de majorettes in Hasselt is nog onzeker. Dat hangt af hoeveel animo er is na het Euifeest.

Het idee was er al heel lang. Vaak onder genot van een hapje en een drankje werd besproken hoe leuk het zou zijn als de majorettes weer heropgericht zouden worden. Nu is het dan zover, met ook dochters van oud-majorettes die mee doen als majorettes in de optocht. Het stokje wordt zo doorgegeven.

Onder leiding van Christel en Wilma zijn de meiden, tussen de 4 en 11 jaar, begonnen met trainen. Vanaf februari stonden ze elke donderdagmiddag in het clubgebouw van Hasselt Fanfare. Uniformen waren er niet meer, maar er waren gelukkig handige moeders die konden naaien die mooie uniforms hebben gemaakt.

De initiatiefnemers zijn Hasselts Fanfare heel dankbaar voor de medewerking. Zonder de muziekvereniging was deze herstart geen mogelijkheid geweest.

Wilma en Christel zijn benieuwd of de majorettes ook een echte langdurige herstart kunnen maken. Als er meer belangstellenden zijn, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, die het leuk zouden vinden om mee te trainen, kunnen die zich melden. Neem daarvoor direct contact op met Wilma de Jonge of Christel Steenbergen, of mail naar majoretteshasselt@gmail.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour