20 januari 2020 Gebruikers online: 5
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Plan voor tweede camping Zwartewaterland

Geplaatst op: 3 september 2019

Als het aan Daniël en Linda Roeland ligt, heeft Zwartewaterland er in april een tweede camping bij. Ze wonen sinds kort in de voormalige herberg De Noorde, bij de rotonde richting de pont van Genemuiden) en hopen daar in het voorjaar minicamping De Noorde te openen. “Tien plekken, heel kleinschalig”, zegt het echtpaar dat de afgelopen twintig jaar in Zwartsluis woonde.

Ze kamperen zelf al jarenlang veel in binnen- en buitenland. “Als we op een camping stonden, zeiden we regelmatig tegen elkaar dat we er ook wel eens één konden beginnen. Echt serieus werk maakten we daar nooit van. Een paar jaar terug zagen we in Hasselt een woning met mogelijkheden, maar die was al verkocht voordat we er echt goed over na konden denken”, vertelt Linda.

Toen bij De Noorde een bord ‘te koop’ werd geplaatst, kregen ze weer een kans. Ook een oude wens van Daniël speelde mee. “Ik ben geboren aan de Hasselterdijk tussen Genemuiden en Hasselt en ‘vrij’ wonen trok me altijd. We zijn daarom hier toch eens gaan kijken en zagen meteen de mogelijkheden van de woning. En toen kwam het campingplan ook weer op tafel….”

Na contact met de gemeente Zwartewaterland bleek dat die niet onwelwillend tegenover de plannen staat. En dus lijkt het erop dat de eerste campinggasten in april van de dijk af kunnen rijden. “Volgens ons is het een prachtig plekje voor een overnachting. Je kijkt mooi weg over de weilanden, het is hier rustig en eigenlijk zit je heel centraal. Op de fiets ben je zo in Giethoorn, Kampen, Zwolle, noem maar op.”

En het uitzicht over de dijk is ronduit fabelachtig, hebben ze zelf na twee maanden wonen ook al door. “Eigenlijk ben ik een stadsmeisje, maar ik geniet enorm van de rust en het uitzicht. En tegelijkertijd is hier altijd bedrijvigheid, door de pont en de fietsers en wandelaars die over de dijk komen”, vertelt Linda.

Daarom denken ze dat de kleinschalige camping in een behoefte voorziet. “Kleinschalig wordt het zeker: je moet natuurlijk een sanitaire ruimte hebben en tegenwoordig hoort een goede Wifi-verbinding erbij, maar verder komen er geen voorzieningen. Ja, misschien een wipkip. Een animatieteam? Dat zeker niet…,”, lacht Linda.

Tot het voorjaar is er nog genoeg te doen, weet Daniël, die de aanpak van de plannen al redelijk in zijn hoofd heeft. “We zijn tot dusver vooral met de woning bezig geweest. In vijf weken tijd hebben we het compleet gestript, bijna alles is nieuw. Nu alles op orde is, gaan we weer aan de slag met de campingplannen”, aldus Daniël, in de wetenschap dat de gemeente mee wil werken aan het plan.

Daarmee zou De Noorde dan na tientallen jaren weer gasten ontvangen. Vroeger zat er een café en een herberg in het pand. Dat stamt overigens uit 1957. Voor die tijd zat er een soortgelijk etablissement aan de overkant van de weg. Toen de provinciale weg werd verbreed, moest dat verdwijnen en werd het huidige pand gebouwd. Bij de verhuizing kwamen nog verschillende herinneringen aan die tijd boven water.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.