20 januari 2020 Gebruikers online: 4
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Zwaluw open tijdens Monumentendag

Geplaatst op: 8 september 2019

Het thema van monumentendag 2019 is Plekken van plezier. Ook De Zwaluw opent haar deuren aan de Stenendijk. Op zaterdag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om te genieten van deze Plek van plezier!

Zoals altijd zijn er weer tal van kraampjes op het gezellige molenplein: kleurrijke najaarsbloemen, honing van imker Kronenberg die alles vertelt over de werkzaamheden die de ijverige bijen moeten verrichten voordat het potje honing op tafel staat, pompoenen om straks enge maskers te maken voor Halloween, of een mooie compositie voor op de tuintafel.

Om 12.30 uur geeft het Hasselts Mannenkoor een concert en van 14.00 uur tot 14.30  is er een optreden van het jeugdorkest van Hasselts Fanfare o.l.v. Jennifer Krale. In de molen en op de zolder van het Pakhuis is de foto expositie van  Bianca van de Berg te bewonderen. Bianca heeft Hasselters van één tot honderd jaar gefotografeerd. De portretten zijn allemaal in zwart wit, dit schept rust. De expositie was al te zien bij de Belevingsfietsroute tijdens het Euifeest en is zeker de moeite waard om nogmaals te gaan bekijken. Verder worden er weer pannenkoeken gebakken en geven de molenaars rondleidingen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.