20 januari 2020 Gebruikers online: 5
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opnieuw touwtrekkampioenschap bij Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 8 september 2019

Zaterdag 21 september strijden sterke dames en heren uit heel Zwartewaterland om de wisselbeker tijdens het touwtrekkampioenschap Zwartewaterland, georganiseerd door de evenementencommissie van Hasselts Fanfare.

Voetbalteams, kroegmaten, groepen collega’s, families, vrienden, buurtverenigingen…van verschillende pluimage stromen de aanmeldingen al bij de organisatie binnen. Inmiddels elf teams, waaronder een damesteam.

Touwtrekken ook voor dames? “Jazeker! legt Gerrald Beens van de organisatie uit. “Bij touwtrekken denken veel mensen meteen aan grote zware, gespierde mannen, maar niets is minder waar! Ook voor vrouwen is touwtrekken een fantastische sport. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je niet zwaar of ongelooflijk sterk te zijn. Hoewel kracht natuurlijk belangrijk blijft, zie je vooral dat techniek, tactiek en samenwerking grotendeels het wedstrijdbeeld bepalen.”

Een team bestaat uit vijf personen aan het touw, een coach en maximaal twee reserves. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht. Een supergezellige activiteit in en rondom het clubgebouw aan de Van Haersoltelaan.

Aanmelden is mogelijk tot 16 september aanstaande via: inschrijvingtouwtrekken@hotmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.