20 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Deuren van De Herderin gaan dicht

Geplaatst op: 13 september 2019

“We hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt”, zeggen Reinoud Binnendijk en André Koudijs. Ze moeten restaurant De Herderin opgeven. Hun huurcontract loopt eind juni af. Mocht het pand, dat al te koop staat, voor die tijd verkocht worden, dan is het einde daar.

“De kosten en de baten wegen niet tegen elkaar op”, zegt Koudijs. “Er zijn heel veel factoren die daar debet aan zijn, de kosten zijn bijvoorbeeld vrij hoog. Er zijn gewoon teveel regels, het is moeilijk om te ondernemen in dit klimaat. We voldoen vrijwel aan alles, maar dat houdt de kosten ook hoog.”

Hij zegt ondersteuning door de gemeente gemist te hebben. “Wat mij stoort, is dat de JP vd Bent-stichting (De Linde, EK) meerdere ondernemers in het vaarwater zit. Dat is ooit begonnen als theehuis. Het systeem is prachtig, maar wel gigantisch uit de hand gelopen. En dan is er een wezenlijk verschil: zij worden ondersteund door de gemeente. In de paracommercie zit heel veel concurrentie en dat gaat ten koste van de beroepsgroep.”

Daar vallen bijvoorbeeld feestjes in zalen van kerken onder. “We hebben meerdere keren bij de gemeente aangedrongen op handhaving”, vertelt Binnendijk. Koudijs vult aan: “Dat moet wel, wil je het zuiver houden voor iedereen.”

Niet dat de Herderin feestloos was. “We hebben hier ook wel fantastische feesten en partijen gedraaid. Er is hier de afgelopen jaren gelachen én gehuild. Van een begrafenis tot een 40-jarig huwelijk of een jubileumfeest van een bedrijf”, somt Binnendijk op.

Hij was dan ook graag doorgegaan. “Dit is wel echt m’n ding. En ik zei altijd al: als de Herderin te koop komt, dan grijp ik die kans. Maar het is niet gelukt. Inmiddels heb ik die knop al wel omgezet, maar het blijft lastig.”

Voorlopig blijft het restaurant van woensdag tot en met vrijdagavond open voor diner. Zaterdags is de zaak open vanaf 11:30 uur. “Dan kun je hier ook lunchen of een borreltje doen in de loungehoek”, vertelt Koudijs. Ook dat onderdeel kwam niet van de grond. “We hebben van alles georganiseerd, maar als mensen niet komen, dan houdt het op.”

De ondernemers blijven nog even ‘lekker’ doorgaan, en gaan ondertussen ook aan de slag met hun cateringbedrijf Kontento. Dat gebeurde de laatste jaren vanuit de Herderin. “Maar we gaan weer terug naar de basis”, zegt Binnendijk. Kontento keert na de sluiting van de Herderin weer terug naar de sporthal.

Binnendijk hoopt wel op een opvolger in het restaurant. “Het zou zonde zijn als het leeg komt te staan en mooi voor Hasselt als het een restaurant blijft.” Wanneer de sluiting definitief is, is nog niet bekend. “We blijven nog even de kwaliteit bewaken en onze gasten verwennen.”

Gepubliceerd door admin

5 reacties op “Deuren van De Herderin gaan dicht”

  1. Johan, morgen maar effe luisteren bij zwartewaterfm misschien komt dan het antwoord op jou gestelde vraag. de beste stuurlui staan aan de wal !!

  2. Wel jammer dat ze iedereen de schuld behalve zich zelf.
    Misschien de iets goedkoper worden dat het ook voor de gewone burger betaalbaar is .

  3. Zunde,zunde,zunde, eeuwig zunde !!!! krijgt die centrummanager toch gelijk, dan maar een pannekoekenresto

  4. Heel jammer dat het zoo moest gaan lopen.
    André en Reinoud verder wensen wij jullie veel succes met catering bedrijf Kontento.

Contour