24 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gerrit Knol derde op NK voor wethouders

Geplaatst op: 16 september 2019

In het Zeeuws-Vlaamse Sluis was zaterdag de Wielerdag voor gemeentebestuurders. Vanuit heel Nederland waren er fietsende wethouders en burgermeesters naar het zuidwesten van het land getrokken. ‘Onze’ wethouder Gerrit Knol werd derde met de wegwedstrijd.

De wedstrijd werd gehouden op de promenade van Breskens en een buitendijks gelegen weg. Zeewind, terugdraaiende bochten en 2 dijkopgangen maakten het parkoers selectief. Mede onde impuls van Knol werd het vanaf het begin een harde koers. Al vroeg in de wedstrijd ontstond de beslissende kopgroep met hierin ook de wethouder uit Hasselt.

Goed samenwerkend liep de voorsprong al snel op. Halverwege de wedstrijd sprongen twee renners weg waaronder Jeffrey van Agtmaal, wethouder in Woensdrecht. Deze mocht zich uiteindelijk laten huldigen als Nederlands kampioen. Gerrit Knol wist beslag te leggen op de derde plaats en was hiermee zeer tevreden. “Voor mij zat er gewoon niet meer in. De winnaar is dertig jaar jonger dan mij en rijdt nog wedstrijden bij de elite renners. Dus, ik ben hiermee content, voorlopig doe ik nog steeds mee”. Ook over de dag zelf was hij tevreden. “Het is leuk om collega’s in een andere setting te ontmoeten. Toch kom je al snel weer over actuele onderwerpen te praten zoals de PAS-wetgeving, de energietransitie en huisvesting. Mooi om zo te kunnen netwerken”. Bij de burgemeesters won Marco Out uit Assen.

Volgend jaar wordt de Wielerdag gehouden in de Brabantse gemeente Rucphen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Gerrit Knol derde op NK voor wethouders”

  1. Mooi gedaan Gerrit. Je hebt de wielertrots van Zwartewaterland hoog gehouden. Complimenten.

Contour