23 april 2024 Gebruikers online: 51
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Eerste thuiswedstrijd dit seizoen voor Olympia 1

Geplaatst op: 25 september 2019

(door Gerrit Slurink)Voor Olympia’28 staat komende zaterdag de tweede competitiewedstrijd op het programma. In deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen is Swift’64 uit Swifterbant te gast op sportpark “’t Hoenbroeck”. Vorig seizoen was de ontmoeting tussen beide teams de laatste thuiswedstrijd voor Olympia’28 en liep men tegen een 1-2 nederlaag op.

Jeffrey van de Belt, zaterdag nog niet aanwezig i.v.m. zijn huwelijksreis, zette Olympia’28 op een 1-0 voorsprong maar Bas van Spronsen en Leon Snijders brachten Swift’64 de overwinning. Het team van trainer Arjan ten Hove, die aan zijn tweede seizoen bij Swift’64 is begonnen, plaatste zich vorig seizoen voor de nacompetitie. Daarin boekte men een 3-1 overwinning in en tegen Bergentheim maar verloor in de volgende ronde in Oldenzaal met 4-1 bij Quick’20 met als resultaat dat men zaterdag weer te gast is in Hasselt in de 3e klasse C. Swift’64, dat alleen oud Olympia’28 speler Kevin Veger als nieuwkomer kon verwelkomen, kende een wisselende voorbereiding.

In oefenwedstrijden wist men geen enkele overwinning te behalen. Zo werd er verloren van Be Quick’28, ESA en Urk 2 met respectievelijk 1-0, 4-3 en 7-1 en speelde men met 3-3 gelijk tegen Voorwaarts Utrecht. In tegenstelling tot Olympia’28 behaalde men wel de volgende bekerronde door overwinningen op Reaal Dronten (6-1) en Zwart Wit’63 (2-0) en een 2-2 gelijkspel tegen EFC’58. Het team van ten Hove kende een valse competitiestart door afgelopen zaterdag thuis met 3-0 te verliezen van VIOS-Vaassen. Zoals “De Drontenaar” het omschreef : Het begon als een mooie zonnige middag voor voetbalvereniging Swift’64 met de officiële opening van de nieuwe tribune. Een overwinning zou de kers op de taart moeten worden. In plaats daarvan volgde al heel snel na het feestje de kater. Een amechtig voetballend Swift’64 kreeg in de competitie-ouverture met 3-0 klop. Hetzelfde is ook op Olympia’28 van toepassing. Ons vlaggenschip kon ook de eerste competitiewedstrijd niet in winst omzetten. In een gelijkwaardige wedstrijd liep men tegen een 1-0 nederlaag op bij de vv Hattem waar een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest.

Vandaag dus een gevecht tussen twee teams die de eerste punten binnen willen halen. Een favoriet is zo direct niet op voorhand aan te wijzen gezien de resultaten uit het verleden. In de drie wedstrijden tussen beide teams in Hasselt waren de verschillen niet groot, in 2015/2016 won Olympia’28 met 3-2 om in de seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 met 1-2 te verliezen. Of het ook in dit nieuwe seizoen van toepassing is zal zaterdag moeten blijken. Wij gaan er vanuit dat het team van Jarrisch Keizer gedreven aan de start zal verschijnen om de punten thuis te houden. Hopelijk kan men dit seizoen het thuispubliek betere resultaten voorschotelen dan de elf punten die men vorig seizoen in Hasselt bijeengaarde. Zaterdag kan men de eerste aanzet daartoe geven.

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 14.30 uur is. Maar iedereen is vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour