14 juli 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kap 176 bomen langs Lichtmisweg

Geplaatst op: 7 oktober 2019

ROVA kapt 156 iepen en twintig esdoorns in de berm langs de parallelweg Lichtmisweg tussen tankstation Haerst en de Koperen Hoogte. Tijdens deze werkzaamheden is de weg in de gemeente Zwolle beperkt bereikbaar.

Uit onderzoek is gebleken dat de wortels van de iepen niet stevig genoeg in de grond zitten, waardoor deze geen vastigheid kunnen bieden aan de boom. De stam zit als een soort potlood in de grond. Als gevolg hiervan kunnen de bomen bij een lichte storm gemakkelijk omwaaien.

Ook is er bij een groot deel van de bomen iepziekte geconstateerd en vertonen de esdoorns een sterk verminderde conditie. Daarom kapt ROVA de bomen met spoed om uitbreiding van de iepziekte en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Weidevogelgebied
Het gebied wat om de Lichtmisweg heen ligt, is een weidevogelgebied. Weidevogels houden van een open landschap. Daarom plaatst de gemeente hier geen bomen terug, maar kijkt of er een andere plek is om nieuwe bomen te planten.

Bereikbaarheid
De werkzaamheden worden uitgevoerd in de berm langs de parallelweg Lichtmisweg tussen tankstation Haerst en Koperen Hoogte. ROVA moet vanaf de weg werken om goed bij de bomen te komen. De weg is daardoor tijdens deze werkzaamheden beperkt bereikbaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.