20 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aan de Sikkel: snelheidsmeter die goed weggedrag beloont

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf 17 oktober aan de Sikkel. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km p/u houden door geld in de digitale spaarpot te stoppen. De totale opbrengst wordt besteed aan een door de bewoners gekozen doel voor de buurt. Wethouder Albert Coster doet de aftrap op 17 oktober om 16.00 uur, ter hoogte van Sikkel nummer 24.

De Sikkel is een 30-km zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Daarom is Veilig Verkeer Nederland (VVN) in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland en in samenwerking met de gemeente, een buurtparticipatietraject gestart. De inzet van de Safety-safe is daar een onderdeel van. Na inzet van de Safety-safe, voert VVN samen met de bewoners ook andere acties uit om het aantal hardrijders terug te dringen.

Hoe werkt de Safety-safe?

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat vier weken in de straat. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt dat ten goede komt aan een door de bewoners gekozen doel: een eigen snelheidsmeter-smiley voor de Sikkel en omliggende straten. De komst van de Safety-safe in Hasselt is een primeur voor Overijssel. De Safety-safe is een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse gemeenten. Op www.safety-safe.nl is meer informatie te vinden over dit systeem.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour