3 juni 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Indrukwekkend boerenprotest in en rond Zwolle

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Bij het Zwolse provinciehuis, de omliggende buurten en aanvoerwegen was het maandag een gigantische drukte door boerenprotest. De boze boeren waren naar de provinciehoofdstad getrokken om te demonstreren tegen de provinciale stikstofregels.

Met honderden traktoren kwamen de agrariƫrs naar Zwolle om hun ongenoegen te uiten. In de namiddag liep Zwolle weer leeg wat ook de nodige gevolgen heeft voor het verkeer rondom de stad. Het protest bleef niet zonder effect. Gedeputeerde Staten heeft inmiddels besloten de stikstofregels voorlopig op te schorten.

Boeren bij Zwartsluis, video: Robert Jansema

Foto’s: Arjo Kleinhuis

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.