23 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Werkplek SAWZ in ‘de Trekschuit’ nu ArcheoHotspot

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Stichting Archeologie Zwartewaterland (SAWZ) is sinds zaterdag een ‘ArcheoHotspot’. Tijdens de Nationale Archeologiedagen ontving de stichting uit handen van landelijk coördinator ArcheoHotspots Marlyn Everink een banner die behoort bij de officiële status van ArcheoHotspot.

Marlyn was hiervoor speciaal uit Enschede gekomen. De werkruimte in de voormalige De Trekschuit voldoet ruimschoots aan de eisen en is hiermee een van de eerste hotspots in Overijssel, en voor zover bekend, de eerste niet verbonden aan een museum.

ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Iedereen kan er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden.

ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum en wordt ondersteund door de AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, het Mondriaan Fonds, het VSB-fonds, de Reinwardt Academie, het BankGiro Loterij Fonds, de Nationale Archeologiedagen en Museum Het Valkhof.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour