20 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kapel op kleine begraafplaats in ere hersteld

Geplaatst op: 21 oktober 2019

In de afgelopen maanden zijn vrijwilligers van de R.K. parochie St. Stephanus in Hasselt druk in de weer geweest hun kapel  op de kleine begraafplaats weer in oude glorie terug te brengen. Al lange tijd werd de kapel al niet meer gebruikt en was daardoor min of meer een opslagruimte geworden voor onder meer de houten schotten die nodig waren bij het delven van een graf en andere zaken.

Nu er tegenwoordig  op een andere wijze een graf wordt gedolven, was de opslag van de houten panelen daarmee overbodig geworden. Enkele parochianen hebben toen besloten de kapel op te ruimen en in ere te herstellen. Het dak werd vernieuwd door een aannemer, het kleine torentje weer netjes in de verf gezet en de binnenkant van de kapel opnieuw geschilderd, inclusief  de vloer en vervolgens ingericht door enkele parochianen. De houten schotten werden deels hergebruikt voor een klein altaartje en voor een zitbankje in de kapel. De rest werd afgevoerd. Op het altaartje staat nu weer een prachtig Mariabeeld, centraal in het kapelletje.

Ook is er een kandelaar geplaatst met de paaskaars erop, ten teken van de verrezen Heer. Voor het altaartje staat een plateau waarop lichtjes kunnen worden geplaatst, zoals dat in vele kapelletjes de gewoonte is. En bovendien is er een knielbank geplaatst voor gebed. Door deze werkzaamheden is de kapel weer in ere hersteld en zal in de toekomst, indien mogelijk, enkele uren per dag voor gebed en bezinning worden opengesteld!  Bezoekers kunnen ook een lichtje aansteken bij het Mariabeeld. Op zaterdag 2 november is de viering van Allerzielen en daarin zal emeritus pastoor Theo van der Sman voorgaan. Deze dienst begint om10.30 uur in de St. Stephanuskerk aan het Eiland.  Aansluitend aan deze dienst vertrekken de kerkgangers te voet naar het R.K. kerkhof, alwaar de pastoor de kapel op de begraafplaats opnieuw zal inzegenen!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour