19 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bakker, dominee en juf in de Hazelaar

Geplaatst op: 31 oktober 2019

Bijzonder bezoek in de Hazelaar, donderdagmiddag. De bakker, de dominee en de juf waren daar te gast bij de Buurtmiddag, die nog steeds elke laatste donderdag van de maand wordt gehouden.

Zo’n 55 ouderen maken deze keer hun opwachting in de zaal. Organisator Jeanette van der Vegt verbaast het niet. “Dit is een goedlopende activiteit.” Deze middag is er ook een professioneel gezelschap, volgens Van der Vegt. “Ze hebben meerdere programma’s, dit is echt toegespitst op de ouderen.” En dat is te horen. De juf grijpt in haar verhaal even terug op Koninginnedag.

Maar dat klopt niet, volgens de dominee. “We hebben nu een koning hoor”, zegt hij. Zijn lezing wordt ondersteund door een foto van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het scherm. En daar wordt de bakker dan weer helemaal lyrisch van.

“Wat een prachtige vrouw hè”, wijst hij naar Máxima. “En die hoed zit ook zo mooi.” De juf wordt er ongeduldig van: ze bedoelt die koning en koningin helemaal niet. Ze denkt aan de Koninginnedag van vroeger, met het defilé op Soestdijk.

En dat klinkt de ouderen bekend in de oren. Als ze de foto ervan op het scherm zien, is dat voor velen heel bekend. “Het hele volk kwam langs”, vertelt de juf, gevolgd door een instemmend ‘ja’ uit de zaal.

Het mooie van die Koninginnedagen vond de juf altijd de aubade, zegt ze. De bakker snapt dat niet en denkt aan iets wat je op een schaal aan de burgemeester geeft. “Nee”, corrigeert de dominee hem. “Dat is een rollade, bakker.”

De ouderen zien een echte aubade wel zitten. Het drietal zet ‘Waar de blanke top der duinen’ in, en al gauw zingt de zaal mee. En zo volgen er nog meer liedjes als ‘De Zilvervloot’ en ‘In een blauw-geruite kiel’. Het is weer net als vroeger.

 

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour