19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Waterschap presenteert plan versterking Stenendijk

Geplaatst op: 12 november 2019

Foto Freddy Schinkel

Het waterschap houdt dinsdag 26 november een inloopbijeenkomst over het versterken van de Stenendijk in Hasselt. Tijdens deze avond vertelt het waterschap over het meest kansrijke alternatief om de dijk te versterken. Iedereen is welkom tussen 19.00 en 21.00 uur bij het Teeuwland.

Uit onderzoek blijkt dat de Stenendijk onvoldoende bescherming biedt tegen overstromingen vanuit de rivieren. De dijk is nu veilig, maar kwetsbaar voor komende extreme situaties. Samen met de bewoners en aanwonenden van de Stenendijk heeft het waterschap in de afgelopen maanden onderzocht wat mogelijke en kansrijke oplossingen zijn om de Stenendijk veiliger te maken. De effecten en kosten zijn in kaart gebracht en hieruit is een meest kansrijke oplossing voortgekomen.

Tijdens de bijeenkomst op 26 november presenteert het waterschap deze oplossing en vertelt u graag hoe het proces verder verloopt. Iedereen kunt binnenlopen en vertrekken wanneer u wilt. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie op wdodelta.nl/stenendijk en hoogwaterbeschermingsprogramma.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour