14 juli 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verkeerstraining met landbouwvoertuigen voor basisschoolleerlingen

Geplaatst op: 19 november 2019

Basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 krijgen een speciale veiligheidsles om te leren omgaan met grote landbouwvoertuigen. Mechanisatiebedrijf Rietman en agrariërs Pierik en Ten Klooster dragen bij aan de kosteloos bij aan de les. Zij stellen een trekker met een hakselaar, een ploeg, een schudder en een trekker met dumper ter beschikking.

Er wordt aandacht besteed aan de dode hoek, hoe groot is de uitzwaai van een ploeg, hoeveel geluid maakt een hakselaar en wat zijn de risico’s in relatie met fietsgedrag.

Een flinke trekker met een grote kiepwagen. Jong en oud komen deze grote landbouwvoertuigen regelmatig tegen. Voor jonge kinderen is het niet eenvoudig hoe daarmee om te gaan. Zeker niet als je een relatief nieuwe deelnemer aan het verkeer bent.

De les heet ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’, afgekort VOMOL. Tijdens deze les krijgen de basisschoolleerlingen inzicht in de gevaren door ze zelf op en rond de landbouwvoertuigen verschillende opdrachten uit te laten voeren.

Vanaf vrijdag 12.45 uur volgt basisschool Het Anker onder toeziend oog van wethouder Albert Coster het vierde onderdeel van deze speciale les. Aansluitend reikt de wethouder de behaalde certificaten uit aan de kinderen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.