18 april 2024 Gebruikers online: 17

Oene komt op bezoek bij Olympia

Geplaatst op: 21 november 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat op ons sportpark “’t Hoenbroeck” de wedstrijd tegen vv Oene op het programma. Het is voor beide teams de negende competitiewedstrijd in het lopende seizoen. Vv Oene is geen onbekende maar ook geen gemakkelijke tegenstander voor Olympia’28. In de laatste drie jaar dat de vv Oene in de 3e klasse C speelt verloor men nog nooit in Hasselt en eindigde men ook altijd  boven Olympia’28 in de eindstand.

Olympia’28 verloor in het seizoen 2016/17 en het vorig seizoen beide keren thuis met 1-2 en in 2017/18 speelde men met 3-3 gelijk. Op 9 maart van dit jaar leed  Olympia’28 in Hasselt een onnodige nederlaag. Ondanks de vroege voorsprong, na 4 minuten  door Wesley Pestman en een aantal hele mooie kansen, was het de ploeg uit Oene die er, geholpen door twee fouten van Olympia’28, met de winst vandoor gingen middels doelpunten in de 39ste en 77ste minuut van Wijnand van Eek en Jesse Teeuwen.

Het team van trainer Edwerd Schuring kende dit seizoen geen sterke start in de competitie door uit de eerste vijf wedstrijden slechts één punt te behalen. Daarna boekte men twee overwinningen, uit bij Hattem met 4-0 en thuis tegen Swift’64 met 4-1. Na deze twee  overwinningen op rij ging men met veel zelfvertrouwen het duel met koploper Hatto Heim aan. Na 90 minuten stond er 1-2 op het scorebord en vv Oene met lege handen. Gezien het spelbeeld was dat niet de juiste weerspiegeling van de wedstrijd volgens de vv Oene correspondent. Oene verdiende eigenlijk deze middag meer, maar een wel heel lullig gegeven penalty besliste de wedstrijd.

De winst leverde Hatto Heim overigens de eerste periodetitel op. Door dit resultaat bezet de vv Oene de 12e plaats op de ranglijst met 7 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van +1 (14-13). Olympia’28 staat met hetzelfde aantal punten een plaats lager door een minder doelsaldo van -2 (12-14). Het belang van de wedstrijd zaterdag is dan ook meteen duidelijk. Winst betekent dat het team van trainer Jarrisch Keizer de vv Oene passeert op de ranglijst en tevens een goede start in de 2e periode maakt.

De zeven punten uit de laatste drie wedstrijden moeten toch het zelfvertrouwen opgekrikt hebben al had men in de laatste wedstrijd, thuis tegen sc Rouveen, wel het geluk dat de scheidrechter een kwartier aan tijd bijtrok waarin Olympia’28 alsnog de 2-2 scoorde. Bij winst zaterdag kan men ook aansluiting krijgen bij de middenmoot en dat is niet onbelangrijk met na zaterdag twee uitwedstrijden tegen respectievelijk HTC en DSV’61. Het beloofd komende zaterdag in ieder geval weer een interessant duel te worden met een vv Oene dat afstand van Olympia’28 wil nemen en Olympia’28 dat  de opgaande lijn door wil trekken en middels een overwinning aansluiting bij de middenmoot wil bewerkstelligen.

Ingrediënten genoeg om naar sportpark  “’t Hoenbroeck” te gaan waar de aftrap om 14.30 uur is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.