20 april 2024 Gebruikers online: 24

Olympia ’28 reist af naar Doornspijk

Geplaatst op: 6 december 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat er voor Olympia’28 opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Voor de 11e competitieronde staat in Doornspijk de wedstrijd tegen DSV’61 op het programma. Geen onbekende tegenstander voor de Hasselters. De laatste drie seizoenen kwam men elkaar al tegen in de 3e klasse C. In Doornspijk was dit met wisselend succes.

De eerste keer in het seizoen 2016/17 liep men tegen een 3-1 nederlaag op om het jaar daarop met een 4-1 overwinning huiswaarts te keren. Vorig seizoen, op 1 december 2018, eindigde de strijd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten in deze wedstrijd vielen in de eerste helft. Johan Versluis profiteerde in de 26ste minuut van  een miscommunicatie achterin bij Olympia’28 en zette DSV’61 op een 1-0 voorsprong. Negen minuten na de openingstreffer zorgde Erik van de Kolk voor 1-1 eindstand.

Een klein stukje uit het verslag van de thuisclub DSV’61. “In een niet heel hoogstaande wedstrijd tussen DSV en Olympia is er terecht geen winnaar uit de bus gekomen. Natuurlijk hadden vele hoopvolle DSV-fans graag gezien dat de goede lijn voortgezet werd met een overwinning, maar het zat er deze middag niet in. Het feit dat de beide ploegen enigszins goedkoop aan hun doelpunt kwamen zegt genoeg”.

In de eindrangschikking eindigde DSV’61 twee van de drie keer boven Olympia’28. Ook nu is dit het geval met 15 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +3 (17-14) staat men op een 7e plaats. Afgelopen zaterdag speelde het team van trainer Etie Jansen met 3-3 gelijk in en tegen het Hattem van Hans Roeland. DSV’61 kwam in deze wedstrijd op een 0-2 voorsprong maar gaf deze op slag van rust nog weg en met een 2-2 stand ging men aan de thee. De Hattemer thee smaakte schijnbaar zo goed dat men sterk aan de 2e helft begon en binnen een paar minuten de 2-3 scoorde. DSV’61 kwam daarna echter niet meer op het niveau van de eerste helft en kregen in de 78ste minuut de 3-3 om de oren. Zaterdag liggen er gezien de statistieken kansen voor Olympia’28.

DSV’61 wist in de lopende competitie thuis nog geen wedstrijd te winnen. Drie nederlagen en tweemaal een gelijkspel is niet iets waar de Doornspijkers tevreden over zijn. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de uitbalans van Olympia’28 ook niet zo is om daarover naar huis te schrijven. Slecht één overwinning en vier nederlagen is statistisch ook niet bepaald in het voordeel van het team van Jarrisch Keizer. Het kan dus alle kanten op en men zal in ieder geval meer moeten laten zien dan afgelopen zaterdag in Zwolle waar Olympia’28 tegen een onnodige 3-2 nederlaag opliep bij HTC.

In een wedstrijd waarin de scheidsrechter voor Sinterklaas speelde, maar geen pepernoten strooide maar gele en rode kaarten, bracht het team van Keizer HTC in de wedstrijd. Uit onnodig balverlies, een penalty en nog een fout in de verdediging kon HTC voor de rust drie keer scoren. Voor de Hasselters stond daar een treffer van Bertus Finke tegenover. Tien minuten na de rust scoorde Marc van Dieën de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij. Finke scoorde overigens zijn 50ste doelpunt en behaalde zo zijn tweede ster. Als beloning kon hij dat vieren met een uitzonderlijk geschenk van twee rode kaarten, iets wat zelden voorkomt. De eerste na een tweede gele kaart en de andere na de wedstrijd omdat hij weer het veld in liep. Dit zegt ook al voldoende over de leiding van deze middag.

In Doornspijk zaterdag maar revanche nemen op deze onnodige nederlaag en snelle rekenaars zijn vast al tot de conclusie gekomen dat Olympia’28 in uitwedstrijden meer punten heeft gepakt dan DSV’61 thuis. Keizer en zijn team moeten zich daar maar aan vast houden. Winst is ook noodzakelijk om niet verder af te glijden want het gat met de degradatieplek is kleiner dan die richting de middenmoot. Met na zaterdag nog één wedstrijd, thuis tegen Hulshorst, te gaan in 2019 zou het mooi zijn om dit jaar af te sluiten met twee overwinningen. Zaterdag maar de aanzet daartoe geven.

Of dit lukt, dat kunt u zelf zien op sportpark  “De Haere”, Haerderweg 19, 8085 RG Doornspijk waar om 14.30 uur de aftrap is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van DSV’61 voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.