25 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Annet maakt met restyling woningen aantrekkelijk voor verkoop

Geplaatst op: 23 december 2019

Foto: Z900 Photo Time

Annet Ganzeveld is verkoopstylist. Zij heeft zich erin gespecialiseerd een huis zo te restylen dat het aantrekkelijk is voor de huizenmarkt. Sinds een paar maanden is ze haar eigen bedrijf gestart onder de naam Helene Interieur Styling: “Het gaat om sfeer en beleving. Een goede restyling kan echt verschil maken in de verkoopprijs.”

“Vroeger was ik altijd al druk bezig in m’n slaapkamer met spullen verplaatsen en mooier maken. Ik ben echt een bedenker.” Al is Annet net begonnen als zelfstandige, ze heeft al jaren veel styling gedaan en advies gegeven. “En ik vind het heerlijk om mensen te helpen.” Helene is haar tweede naam en vond ze mooier om te gebruiken voor haar bedrijfsnaam. Ze woont en werkt vanuit haar woning in Om de Weede.

Om goed beslagen ten ijs te komen heeft Annet dé opleiding gevolgd voor vastgoedstylisten van House of KIKI (bekend van het RTL-programma Uitstel van Executie). Met het vakdiploma op zak is ze momenteel de enige in de regio Zwolle die het CNVV-keurmerk (Centraal Netwerk voor Vastgoedspecialisten) mag voeren op haar website.

“Voor veel mensen is het best om moeilijk om te zien wat er beter kan aan je eigen huis. En dat is niet zo raar, het is een vertrouwde omgeving waar je elke dag in leeft.” Annet heeft de kwaliteiten om naar het interieur te kijken als een potentiele koper. “En het zijn niet altijd drastische veranderingen. Als mensen felle kleuren hebben op de muur, dan zorg ik ervoor dat deze een neutrale kleur krijgt. Hangt er een vitrage voor het raam, doe dat open en laat zien hoe het buiten eruit ziet. Kleine aandachtspunten, maar qua beeld kan het enorm verschil maken.” Naast het advies is Annet er ook om het werk zelf te verzetten.

Annet brengt een huis in zo’n staat dat het geschikt is voor de foto’s op Funda. Het is zeker niet alleen opruimen, verhangen en verschuiven wat Annet doet. Ook heeft ze oplossingen voor woningen die leeg de huizenmarkt opgaan. “Een leeg huis te koop zetten is niet slim. Zo’n woning lijkt op het eerste gezicht altijd kleiner. Je moet dat bed laten zien, weten dat het een slaapkamer is. Daarom ben ik ook aangesloten bij een meubelverhuurder.” Als Annet meubels en accessoires gebruikt wil ze zo duurzaam mogelijk te werk gaan. “Ik kijk voor de verkoopstyling ook bij kringloopwinkels. Een mooi vaasje voor een paar cent kan het beeld zomaar weer mooier maken.”

Ze raadt verkopers vaak af grote investeringen te doen voor de verkoop. “Een nieuwe keuken laten zetten is niet persé slim. De kopers hebben wellicht een totaal andere smaak.
Ik kan de mogelijkheden voor geïnteresseerde kopers laten zien in een schets.”

Al is Annet nog maar net bezig als zelfstandige toch kijkt ze ook al voorzichtig naar de toekomst. “Ik droom ervan om ooit een eigen winkel te hebben om klanten te kunnen ontvangen en interieurimpressies te geven.” Ook wil ze later haar werkzaamheden uitbreiden met interieurfotografie.” Plannen genoeg, maar voorlopig heeft ze vooral heel veel zin mensen verder te helpen hun huizen om te toveren.

Kijk voor meer informatie op https://www.helene-interieurstyling.nl/

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour