10 augustus 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Toutenburgher Muzikanten houdt muziekproeverij

Geplaatst op: 13 januari 2020

Blaaskapel de Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove houdt een Muziekproeverij voor muzikanten en zangers onder leiding van Simon Meurs. Op de donderdagen 30 januari en 6 en 13 februari komt hij daarvoor langs tijdens de repetities in De Burght.

De Muziekproeverijen bieden volgens voorzitter Andries Bakker een uniek kijkje in de keuken van de Egerländer en Böhmische muziek. “Simon Meurs zal uitleg geven over deze muziekstijlen en een aantal muziekstukken met de aanwezige muzikanten instuderen, zoals de ‘Isabel Polka’ en de wals ‘Abendgedanken’. Belangstellenden mogen volop meedoen tijdens de Muziekproeverij. “Neem je eigen instrument mee of wellicht kunnen we een instrument voor je regelen.”

Meurs is kapelmeester en componist en een autoriteit op het gebied van Egerländer en Böhmische muziek. Deze blaasmuziek onderscheidt zich door de mooie melodielijnen en bijzondere timing. “Geen hoempapamuziek dus, maar muziek voor fijnproevers,” zegt saxofonist Gerard Gal. Zangers maken ook deel uit van een blaaskapel. De veelal Duitstalige liederen die ze zingen gaan vaak over de natuur en de liefde. “Het is toegankelijke volksmuziek, bij concerten zie je mensen meeklappen of een dansje wagen.”

“Muziek maken verbindt”

Tjalling Dijkstra verheugt zich op de komst van Meurs. “Het worden gezellige avonden, want samen muziek maken geeft veel voldoening en bevordert de saamhorigheid,” weet de klarinettist uit ervaring. “We streven ernaar om ook in de toekomst een mooi representatief orkest te blijven en daarom zijn nieuwe muzikanten, zangers en zangeressen uit Steenwijkerland en wijde omgeving van harte welkom om de bezetting compleet te houden,” voegt hij daar aan toe.

De Muziekproeverijen vinden plaats in zalencentrum De Burght aan Godfried van Rhenenlaan 2 in Vollenhove. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Voor informatie en opgave: info@toutenburghermuzikanten.nl, telefoonnummer 0522-257796 of 06-25139211.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.