20 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt Overwaters weer op de agenda

Geplaatst op: 15 januari 2020

Er zijn weer ontwikkelingen rond woningen in Hasselt Overwaters. Dat is het gebied langs de dijk richting Cellemuiden. Daar is plek voor maximaal zeventien woningen waarvan de bewoners ‘gast in het landschap’ zijn. Bewoners en andere belanghebbenden worden op 29 januari bijgepraat tijdens een voorlichtingsbijeenkomst, blijkt uit een brief van het college aan B en W.

Ooit waren er plannen voor een complete woonwijk in dit gebied. De gemeente kocht in 2005 gronden en verkocht die een jaar later door aan ontwikkelaar AM. Later veranderden de plannen en kregen de meeste gronden weer een agrarische bestemming. Wat resteerde zou geschikt zijn voor kleinschalige woningbouw. In 2017 presenteerde de gemeente plannen, waarop omwonenden konden reageren.

Nu ligt er een aangepast plan, waarbij er onder meer eenĀ  streep is gezet door dijkwoningen. Huizen komen nu in een lager gelegen deel. Daar passen ze beter in het landschap en hebben ze ook functie voor de waterveiligheid. Bovendien komt er meer groen tussen de natuur en de woningen. Die stroken zorgen ook voor meer afstand naar de huidige woningen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour