20 april 2024 Gebruikers online: 29

Olympia moet goede herstart vervolg geven tegen Elspeet

Geplaatst op: 30 januari 2020

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag begint de competitie in de 3e klasse C met de returns van de eerste seizoenshelft. Olympia’28 ontvangt op het eigen sportpark “’t Hoenbroeck” de vv Elspeet. Het is de return van 5 oktober 2019 toen de Hasselters met een 3-1 nederlaag huiswaarts keerden.

Binnen 5 minuten keek Olympia’28 toen tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Bart van den Hoorn en in de 39ste minuut kwam de promovendus op 2-0 door Niels van der Steeg alvorens Jan Koedijk vlak voor rust de 2-1 binnenschoot. De 2e helft eenzelfde spelbeeld met Olympia’28 het meest in balbezit maar weinig kansen creërend. Emiel Goud wist een paar minuten voor tijd nog de 3-1 binnen te schuiven. Voor Olympia’28, in de desastreuze start van deze competitie, toen de derde nederlaag op rij.

Er zouden nog twee nederlagen volgen alvorens het de positieve kant opging. Al was het nog niet groots, tegen VIOS  (“Victorie Is Olympia’28 ‘s Streven”) op 26 oktober, kwam de ommekeer met tot vandaag slechts één nederlaag, drie keer een gelijkspel en vier overwinningen. Afgelopen zaterdag boekte het team van Jarrisch Keizer een verdiende 2-1 overwinning bij en tegen het op de 2e plaats staande Zwolsche Boys. Voor Zwolsche Boys de eerste thuisnederlaag in de lopende competitie. Voor Olympia’28 is het nu zaak om dit komende zaterdag tegen de nummer voorlaatst Elspeet een goed vervolg te geven. Vv Elspeet, getraind door Jan de Ruiter, verloor afgelopen zaterdag thuis met 3-1 van koploper Hatto Heim. Bij rust keek men al tegen een 3-0 achterstand aan en Hatto Heim kon deze voorsprong in de 2e helft gemakkelijk consolideren ondanks een treffer van Chiel Dijkgraaf en het feit dat men het laatste kwart van de wedstrijd met tien man speelde. Voor Elspeet betekende dit de 7e nederlaag en met 2 overwinningen en 4x een gelijkspel bezet het nu de 13e plaats met 10 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van -11 (20-31).

Zoals vermeld boekte Olympia’28 een 2-1 overwinning bij Zwolsche Boys. Olympia’28 kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Een fraaie steekbal van Lennart Leusink bracht Bertus Finke alleen voor de Boys-doelman en hij faalde niet. Ondanks een aantal goede kansen verzuimde Olympia’28 deze voorsprong voor de rust uit te bouwen. Uit een  counter scoorden de Zwollenaren vlak na de rust de gelijkmaker. Olympia’28 bleef de bovenliggende partij en in de 61ste minuut moest de Zwolsche Boys doelman het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Stan Roosken die uit een voorzet van Willard Visscher de 2-1 binnen knikte.

Door deze overwinning steeg het team van Jarrisch Keizer een plaats op de ranglijst ten koste van de vv Hattem. Olympia’28 staat nu op een 9e plaats met 15 punten uit 13 wedstrijden met een doelsaldo van 0 (20-20). De onderkant van de middenmoot is bereikt maar het verschil met de vv Elspeet is maar vijf punten. Qua scorend vermogen staan beide teams met 20 doelpunten gelijk maar wat betreft de tegentreffers is het een ander verhaal. Elspeet incasseerde 31 doelpunten en beschikt daarmee, samen met de Hattem, over de meest gepasseerde verdediging. In aanvallend opzicht zou Olympia’28 dus in het voordeel moeten zijn maar dat is een papieren werkelijkheid. De realiteit is dat men zaterdag zal moeten winnen wil men het gat met Elspeet vergroten tot 8 punten om verder afstand te nemen van de rechtstreekse degradatieplaatsen. Keizer en zijn team weten dus waar het komende zaterdag om draait en dat is winnen!!!

Benieuwd of dit lukt, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.