10 augustus 2020 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bodewes Havenondernemer van het jaar

Geplaatst op: 7 februari 2020

Thecla Bodewes is vrijdagavond 7 februari uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2019 Port of Zwolle. De succesvolle onderneemster die leiding geeft aan TB Shipyards volgt daarmee Nutte Visser van MCS Terminals op. De bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar gebeurde tijdens het jaarlijkse Havendiner Regio Zwolle. Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseert Port of Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United.

Thecla Bodewes trad in 1997 toe tot het familiebedrijf Gebr. G. & H. Bodewes dat toen een scheepswerf in Hasselt voor de bouw en reparatie van binnenvaartschepen was. Een jaar later nam ze, als zevende generatie Bodewes, het bedrijf over en bouwde ze het gestaag uit. In 2011 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Inmiddels heeft ‘Thecla Bodewes Shipyards’ vier werven in Stroobos, Kampen, Meppel en Harlingen en 120 man personeel. Haar internationale bedrijf is gespecialiseerd in de nieuwbouw van onder meer duwboten, zeeslepers en bagger- en passagiersschepen. Bodewes is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.

Uitreiking havenondernemer van het jaar
Thecla Bodewes kreeg de award uitgereikt door Tineke Netelenbos, voormalig minister van Verkeer en Waterstaat en tegenwoordig onder andere lid van de Raad van Advies van Port of Zwolle en mr. Ing. Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij citeerde het juryrapport.

Dronkers, die tijdens het Havendiner ook optrad als keynote spreker, vertelde dat de jury unaniem gekozen heeft voor Thecla Bodewes. Zoals geschreven in het juryrapport: ‘Thecla Bodewes is een onderneemster in hart en nieren. Zij is een vrouw met een no-nonsense mentaliteit die gevoel heeft voor het leiden van een bedrijf vanuit familiewaarden en die oog – en hart heeft voor haar personeel. Zij denkt niet in problemen, maar in kansen en is een innovator. Zo richt zij zich met haar bedrijf Maritima Green Technology op projecten, zoals het maken van autonoom varende drones voor de offshore-industrie en rondvaartboten varend op waterstof.’ ‘Wij zijn trots dat wij ondernemers, zoals Thecla Bodewes, in onze regio hebben’, aldus Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle.

Havendiner Regio Zwolle

Met het jaarlijkse Havendiner haalt Port of Zwolle de banden aan tussen havenbedrijfsleven, de havenbedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. ‘Port of Zwolle heeft een goed jaar achter de rug’, aldus Jeroen van den Ende. De op- en overslag van containers is enorm gestegen. Was dit in 2018 nog 138.000 TEU, in 2019 komen deze cijfers op 201.000 TEU. De op- en overslag voor bulkgoederen komt iets boven de 7 miljoen ton. Verder is Port of Zwolle het afgelopen jaar druk bezig met de doorontwikkeling van het havenbedrijf en verdere profilering van het havenbedrijf.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Bodewes Havenondernemer van het jaar”

 1. He oude buurvrouw Thecla,

  Je zult het net als in 2011 wel weer verdiend hebben…

  Of ze konden geen betere vinden…

  Trouwens.. Ook mooi logo dat je voor ons land hebt ontworpen, die tulp met de letters nl. Wel of geen klompjes weet ik niet meer… Had gekund.

  Proost en van harte!!!

  Pas maar op.. Straks krijg je nog een eigen postzegel… Kunnen ze je eindelijk vastplakken omdat je soms wat te ver voor de troepen uitloopt en ze je weer eens niet kunnen volgen..

  Geniet er van met een goede rode samen met je moeder, Freek en je kinderen en wellicht naaste buurvrouwen/buurman?

  Hartelijke groet,

  Hilma Tieks
  Deventer