25 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drie bomen Van der Vechtlaan verdwijnen wel voor het broedseizoen

Geplaatst op: 18 februari 2020

De gemeente gaat komend voorjaar met bewoners van de Van der Vechtlaan drie bomen markeren die daarna tegen de vlakte gaan. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad. Het vellen van deze bomen is nodig voor het begin van de sanering van de grond en de sloop van de gebouwen die voor De Knarrenhof moeten wijken. Pas na het broedseizoen verdwijnt de rest van het groen.

Huidige bewoners van de Van der Vechtlaan zijn daar niet blij mee. Daardoor leven ze sinds november in onmin met de plannenmakers. Stichting De Knarrenhof paste sindsdien wel de plannen aan, waardoor er uiteindelijk weer meer groen in de straat komt. Ook zijn eerder gewenste extra parkeerplaatsen geschrapt. Nog steeds zijn niet alle bewoners tevreden over de nieuwe opzet van het plan.

De gemeenteraad moet zich daar uiteindelijk ook later dit jaar over buigen. Dat gebeurt pas na het broedseizoen, aan het einde van de zomer, wanneer ook de kap van het groen actueel wordt. Tot die tijd kan al wel worden begonnen met het verwijderen van asbest, de sloop van de gebouwen, het weghalen van de verhardingen en het saneren van de boom. Voor die werkzaamheden is namelijk geen vergunning nodig. Die klus start in april.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour