28 mei 2020 Gebruikers online: 74
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Traditie van kloostergesprekken in ere hersteld

Geplaatst op: 19 februari 2020

Op 2 maart starten kloostergesprekken op de plek van het oude Mariaklooster aan de Baangracht 6. De kloostergesprekken staan open voor iedereen. Het initiatief, en de organisatie, komt van Geke van de Wetering en Mink de Vries. De kloosteravonden, tweewekelijks, beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en eindigen om 21.00 uur.

“Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen welkom. Wel of geen kerkelijke – of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze kloostergesprekken geen verschil. In het kloostergesprek staat een bepaalde tekst en thema centraal, waar een ieder op zijn of haar eigen manier op kan reageren. Het gaat om het delen en ontmoeten van elkaar, het gaat niet om overtuigen of gelijk krijgen”, aldus de organisatie.

Er is ruimte om gewoon een keer een avond bij te wonen, zonder ergens aan vast te zitten. Het thema van de eerste avond is ‘Starten en stoppen’.  Aanmelding kan tot en met 1 maart via email : kloosterhasselt@gmail.com  Toegang is gratis, er is wel een grens aan het aantal deelnemers.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.