25 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zorgen over huisvesting arbeidsmigranten aan de Productieweg

Geplaatst op: 28 februari 2020

Bewoners van de Productieweg zijn ongerust over de mogelijke komst van arbeidsmigranten naar het industrieterrein. Een ondernemer uit Zwartsluis kocht daarvoor onlangs een pand en gemeente Zwartewaterland overweegt sterk om tijdelijke huisvesting op industrieterreinen mogelijk te gaan maken.

Matthijs de Roon heeft weinig vertrouwen meer in de lokale overheid, zei hij donderdagavond voor de gemeenteraad. “Wij hebben in vijftien jaar tijd Portugezen, Polen en jongeren met gedragsproblemen naast ons gehad, zonder dat daarvoor een vergunning is afgegeven. Mijn conclusie is: als je het stil houdt, mag alles.”

De ‘ongelijkheid’ stoort hem ook. “Misschien wil ik mijn loods ook wel ombouwen tot twaalf appartementen voor buitenlandse werknemers. Dan ontvang ik elke maand keurig mijn salaris en hoef ik er niet hard voor te werken”, aldus De Roon, die het hoog tijd vindt dat de gemeente eens gaat handhaven. Mede-ondernemer Potuyt toonde donderdag ook zijn zorgen over de nieuwe ontwikkelingen.

Handhaven is volgens wethouder Knol ook precies de bedoeling. De gemeente is bezig met opstellen van beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat lijkt gezien donderdag ook hard nodig, want ook een inwoonster van Genemuiden sprak in. Volgens haar wonen in het straatje de Nijstad dertig tot 35 arbeidsmigranten en nog slechts twintig oorspronkelijke bewoners. De straat verpauperd en er is behoorlijk wat overlast.

Tot een inhoudelijke bespreking van het onderwerp kwam het donderdag niet. Binnenkort houdt de gemeente een informatiebijeenkomst, waarbij raadsleden en betrokkenen van gedachten kunnen wisselen.

Overigens sprak ook de Sluziger ondernemer, Geert Terwel in. Hij is het eens met de bewoners dat er beleid moet komen en dat zaken goed geregeld moeten zijn. Hij stelde de bewoners van de Productieweg gerust. “Als het niet goed geregeld is, gaat het plan niet door”, aldus Terwel, die wel recht wilde zetten dat hij makkelijk zijn geld verdient. “Dit is werk waar veel bij komt kijken. We doen veel aan de veiligheid. Overlast is er in onze panden niet.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Zorgen over huisvesting arbeidsmigranten aan de Productieweg”

  1. Ik moet Geert in deze gelijk geven. Ook in het Buitenkwartier wonen er in verschillende panden veel migranten, maar overlast hebben we er niet van. Het zijn gewoon buren net als de anderen. Dat er regels moeten komen en dat het voor iedereen gelijk moet zijn lijkt me niet meer dan logisch.

Contour