19 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Amnesty International houdt collecte

Geplaatst op: 2 maart 2020

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt dit jaar voor de 18e keer een landelijke collecte. Ook in Hasselt gaan van 9 tot en met 14 maart tientallen collectanten de straat op. 

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven, onderwijs volgen en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen. Regelmatig worden daarin successen geboekt. Zo kwam onlangs het volgende bericht binnen. Onder de Rohingya die in 2017 vanuit Myanmar naar Bangladesh vluchtten, bevinden zich een half miljoen kinderen. De regering van Bangladesh heeft nu toegezegd hen onderwijs te zullen aanbieden. Eerder waarschuwden Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties dat deze kinderen, die al tweeënhalf jaar geen klaslokaal meer hebben gezien, een ‘verloren generatie’ kunnen worden.

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

De plaatselijke coördinator hoopt ook dit jaar weer op een goede opbrengst, maar zoekt hiervoor nog enkele collectanten. Wie een paar uurtjes vrij wil maken  of verdere informatie wenst, kan contact opnemen met Dick van Voorst, Hasselt (dick@voorstmail.nl ; tel.038 4772563).

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Amnesty International houdt collecte”

Contour