28 mei 2020 Gebruikers online: 81
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tijdschrift Wiesneus verkrijgbaar bij Bibliotheek

Geplaatst op: 3 maart 2020

Deze maand is het ‘dialectmaand’ bij de bibliotheek. Daarom is (zolang de voorraad strekt) daar het tijdschrift Wiesneus gratis verkrijgbaar.

Wiesneus is een dialecttijdschrift voor basisschoolkinderen. Er zijn verschillende versies van de Wiesneus, een Groningse, Drentse, Achterhoekse en Overijsselse. In de Overijsselse variant staan liedjes, verhalen en spelletjes in diverse Overijsselse streektalen.

Door middel van het lezen en spelen in het dialecttijdschrift Wiesneus wordt het cultuurgoed streektaal onder de aandacht van kinderen gebracht. Kinderen ervaren dat streektaal net als het standaard Nederlands een volwaardige taal is. Naast het culturele aspect speelt het taalverrijkende een rol. Voorlezen in de streektaal doet een appél op het analytisch denkvermogen van kinderen. De taalvergelijking biedt een stimulans voor de algemene taalontwikkeling.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.