4 juni 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsloop verwacht ook dit jaar weer te groeien

Geplaatst op: 9 maart 2020

Ook dit jaar staat er op Koningsdag in Hasselt de Koningsloop op het programma. Het hardloopevenement bleek de afgelopen jaren een schot in de roos. “Vorig jaar hadden we driehonderd deelnemers en we verwachten verder te groeien. Op dit parcours kunnen we vijfhonderd lopers wel aan”, zegt Jacco Pleijsier van de organisatie.

De Oranjevereniging klopte destijds in de zoektocht naar meer activiteiten op Koningsdag aan bij de looplustigen van Hasselt. “En dat was precies op het juiste moment, omdat we zelf ook over een evenement nadachten. Tijdens de eerste editie deden meteen tweehonderd lopers mee. Hardlopen is ontzettend populair en op Koningsdag zijn er niet gek veel lopen, al kun je toch overal in het land wel terecht”, vertelt Pleijsier.

De organisatie is ondertussen verder geprofessionaliseerd. Zo is de loop officieel gecertificeerd. “Dat betekent dat de tijden van deelnemers officieel worden gemeten. Ze kunnen dus hier hun persoonlijke record op de 5 of 10 kilometer verbeteren. Dat is interessant voor lopers. Verder hebben we dit jaar een Bambino Loop, voor de allerjongsten. Die wordt om 10.45 uur verlopen voor de Kidsrun. Om 11.50 uur gaan de deelnemers aan de vijf en tien kilometer van start.”

Wie zich terdege wil voorbereiden op de loop, kan overigens elke dinsdag ook terecht bij de loopgroep. Vanaf 19.15 uur is er elke week een clinic waarin beginners op verantwoorde wijze de beginselen van het hardlopen onder de knie krijgen.

Aanmelden voor de loop kan via Inschrijven.nl of via de website www.koningsloophasselt.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.