28 mei 2020 Gebruikers online: 87
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meike Zwitser wint de Regionale Voorleeswedstrijd

Geplaatst op: 9 maart 2020

Meike Zwitser van De Driemaster is een van de winnaars bij de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Zwolle, de Stadkamer. Daar won zij samen met Tristen Boer de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 1 april de regio vertegenwoordigen in de Provinciale ronde. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020.

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatrice Jonneke Siebrand naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Meike las een fragment voor uit het boek “Alleen Beer mocht mee” van Vivian den Hollander. De jury vond dat Meike rustig, boeiend en duidelijk voorlas. Meike is nu een van de tien deelnemers van de Provinciale finale die op 1 april gehouden zal worden in het  ZInIn Theater te Nijverdal.

De middag in Zwolle werd overigens mede mogelijk gemaakt door De Regelaardij uit Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.