14 juli 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ondernemers starten website BezorgeninHasselt.nl

Geplaatst op: 26 maart 2020

Ondernemers in de Hoogstraat

De ondernemers in Hasselt zijn gestart met de gezamenlijke website www.bezorgeninhasselt.nl Op deze site staan de winkels en horeca in Hasselt met een bezorgservice. Het aantal deelnemers groeit nog steeds. Bijna alle winkels in Hasselt zijn open, maar inwoners die niet naar de winkels kunnen of willen gaan kunnen hun artikelen nu ook makkelijk en eenvoudig bestellen.

De winkels in Hasselt spelen zorgvuldig in op de RIVM-eisen tijdens de coronacrisis. Het RIVM heeft aangegeven dat er momenteel, behalve voor horeca en bijvoorbeeld kappers,  geen reden is de winkels te sluiten mits aan strenge eisen wordt voldaan.  In de winkels worden klanten dan ook gewezen op die gezondheidseisen zoals 1,5 meter afstand. Er wordt goed gekeken naar het aantal bezoekers in de winkels. Zo ontstaat duidelijkheid voor klanten en personeel.

“Het is belangrijk dat we er met z’n allen de schouders onderzetten”, aldus Thobias Mijnheer, eigenaar van MijnStadsfiets in Hasselt. “We werken samen met alle winkels en horeca in heel Hasselt”. Het bouwen van de site is belangeloos gedaan door Digidot, samen met Johannes Booij, inwoner van Hasselt.

“De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de samenwerking tussen ondernemers in Hasselt en dan zie je gelijk dat zo’n initiatief makkelijker tot stad komt”, aldus centrummanager Eduard Plate, “En zo’n online service is ook belangrijk na de coronacrisis. We willen de binding met de inwoners van Hasselt en omgeving vergroten. Dat maakt Hasselt aantrekkelijker om te wonen en te ondernemen”.

De site zal de komende tijd verder verbeterd worden. “Het belangrijkste is dat de site er nu staat, dat we aan de slag zijn gegaan en dat inwoners kunnen bestellen. We hebben onze inwoners hard nodig”, zegt Thobias Mijnheer, “Nu kunnen we aan vervolgstappen gaan werken. Wensen en suggesties van inwoners zijn uiteraard welkom!”.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.