28 mei 2020 Gebruikers online: 65
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stedenlied met ‘momentje van saamhorigheid’ oproepen

Geplaatst op: 27 maart 2020

Ezra van Laar kreeg diep in de middag het idee en amper een paar uur later staat een prachtige actie in de steiger. Zaterdag klinkt om 12.00 uur het Stedenlied over de stad en tegelijkertijd moet de vlag van Hasselt op zoveel mogelijk plekken hangen. “Dat lijkt me een prachtig moment van saamhorigheid”, zegt initiatiefnemer Van Laar.

Hij borduurt voort op een idee van een straatbewoner in de buurtapp, vertelt hij tegen ZwartewaterFM. “Die kwam met idee van de vlaggen, waarna ik dacht: ‘dat kan beter en groter’. Toen kwam het Stedenlied bij me op. Dat leerde je als kind al en het zorgt net zoals de toren voor een gevoel van trots. Zo kwam ik op het idee om het carillon dat lied te laten spelen.”

Een idee is één, de uitvoering twee. “Ik zocht contact met de beiaardier en die wilde graag meewerken. Burgemeester Bilder reageerde snel op de vraag of het mocht en ook koster Admiraal vond het een mooi idee”, vertelt Van Laar. En dus klinkt zaterdag om 12.00 uur het Stedenlied door het centrum en mogelijk zelfs over de rest van Hasselt. “Daniel Stoeten reageerde ook en vroeg of hij daarin iets kan betekenen. Het zou prachtig zijn als iedereen vanuit de deuropening ook mee zingt.”

ZwartewaterFM gaat proberen om het moment live uit te zenden op de radio. Hasselt Actueel maakt ook een reportage die later in de middag wordt uitgezonden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.