25 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Weer een nieuwe coronabesmetting in Hasselt

Geplaatst op: 27 maart 2020

Met een nieuwe besmetting is het totaal aantal coronagevallen in Hasselt opgelopen tot 28. Ook zijn weer twee Genemuidenaren besmet met het coronavirus, volgens de cijfers van de GGD zijn er in Genemuiden nu zeven patiënten. “Maar het werkelijke aantal ligt veel hoger. Veel mensen kampen met verschijnselen van longontsteking. Een aantal Genemuidenaren ligt in het ziekenhuis, waarvan een aantal in zorgwekkende toestand”, aldus burgemeester Bilder vrijdagavond op ZwartewaterFM.

“Ook volgens de huisartsen woekert het virus nog steeds rond in onze gemeente. Dat betekent veel reden tot zorg. We moeten ons aan de maatregelen blijven houden”, zegt Bilder. Het totale aantal besmettingen in Zwartewaterland ligt ondertussen op 39. “Ook landelijk zien we helaas nog weinig positieve ontwikkelingen, hoewel het RIVM zegt dat het aantal besmettingen afvlakt.”

Bilder gaf de boodschap van de huisartsen door dat mensen met andere zorgklachten gewoon contact met de huisartsen moeten zoeken. “De artsen selecteren: de gewone zorg gaat gewoon door”, aldus Bilder. De burgemeester is onder de indruk van alle lokale initiatieven. “De saamhorigheid is heel mooi. Ook vanuit de rest van het land ontvang ik veel medeleven voor onze gemeente. Veel mensen leven mee met het leed dat ons overkomt.”

Opnieuw gaan we een zondag zonder kerkdiensten tegemoet. “Diensten zijn helaas nog steeds niet mogelijk, hoewel veel mensen in de woonkamer luisteren naar de diensten in afgeslankte vorm. Maar dat is niet de beleving van een dienst in een kerkgebouw waarnaar we zo smachten.”

Bilder waarschuwt voor ‘hele slechte mensen’ die een slaatje uit de crisis proberen te slaan. Ze proberen online gegevens te ontfutselen. “Geef nooit codes of andere persoonlijke informatie”, waarschuwt Bilder. Hij roept ondernemers met vragen of problemen ook op om zich te melden. Tenslotte is hij te spreken over de winkeliers die zich goed aan de maatregelen houden.

Dit weekeinde komt de burgemeester niet met een update. Maandag is hij weer te beluisteren bij ZwartewaterFM.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Weer een nieuwe coronabesmetting in Hasselt”

  1. Henk, daar heb je misschien wel een punt, maar ik denk niet dat de initiatiefnemers bedoeld hebben om iets te gaan vieren.
    Het hijsen van de vlag is bedoeld om in deze bizarre tijden de mensen, oa de nabestaanden een hart onder de riem te steken en een gevoel van saamhorigheid te geven.
    Wellicht een idee om voorafgaand deze morgen de vlag eerst halfstok te hangen voor de mensen die inmiddels zijn overleden.

  2. Voor dit bericht gaan we morgen toch niet massaal vlaggen ?
    Het lijkt me niet gepast naar familie van reeds overleden nabestaanden .
    De vlag hijs je wanneer je iets te vieren hebt
    Daar is het nog wat te vroeg voor . Zeker naar die familie’s die nu in rouw verkeren .
    Dus een stedenlied wat onze saamhorigheid weergeeft prima
    En dan de vlag maar HALF stok voor hen die ons reeds ontvielen !

Contour