4 juni 2020 Gebruikers online: 49
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Vlag van Verbondenheid’ gehesen bij het gemeentehuis

Geplaatst op: 2 april 2020

Burgemeester Eddy Bilder heeft vanochtend namens de inwoners de zogeheten Vlag van Verbondenheid in ontvangst genomen. Deze is hem overgedragen door de Tilburgse kunstenaar Zeus Hoenderop.

“Sinds donderdag 27 februari wappert de Vlag van Verbondenheid op de Heuvel in het centrum van Tilburg. Met deze vlag wordt de verbondenheid met elkaar gesymboliseerd tijdens de coronacrisis en solidariteit met de slachtoffers van het coronavirus. Een paar uur na het hijsen van de vlag werd bekend gemaakt dat in Tilburg de eerste corona besmetting van Nederland was geconstateerd”, vertelt Hoenderop.

“Door het coronavirus heb ik beseft dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn. Corona raakt ons allemaal: ziek of niet ziek, in een vitaal beroep of op een andere manier ondersteunend wij zijn allemaal betrokken bij elkaar. Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand van elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid zichtbaar te maken door middel van een symbool: de Vlag van Verbondenheid. Door middel van deze vlag iedereen een hart onder de riem steken”, aldus de kunstenaar

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.