28 mei 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Emotionele ontmoetingen op hoogte bij de Hazelaar

Geplaatst op: 6 april 2020

Hanneke op hoogte in contact met haar moeder

Een bijzondere middag maandag rondom en binnen de muren van de Hazelaar. Meerdere familieleden konden met behulp van hoogwerkers na weken hun geliefden in levende lijve zien op de eerste, tweede of derde verdieping.

“Helemaal top. Echt heel fijn en ook een emotioneel moment”, vertelt Hanneke Bruintjes. Ze heeft voor het eerst in weken weer face-to-face contact gehad met haar moeder die op de tweede verdieping woont. “Je facetimed wel met elkaar maar dit is wel echt anders”, vertelt Hanneke terwijl haar zus Laura nu naar boven gaat. “Normaal kom ik hier zeker om de dag, maar nu was het zelfs niet mogelijk om even te zwaaien.” Hannekes moeder is bedlegerig en kan momenteel dus ook niet even voor het raam verschijnen. “Voor ons maakt die hoogwerker écht het verschil in het contact met onze moeder. Echt fantastisch dat ze dit binnen een paar dagen hebben geregeld.”

De regelaars zijn Roos de Jong en haar buurvrouw Sandra Wijnants. Met pasgedrukte t-shirts met daarop ‘Hasselt Helpt’ begeleiden de twee het proces. “We hebben maar liefst 19 aanmeldingen ontvangen.” Sandra en Roos wonen tegenover de Hazelaar en voelen zich als buurtgenoten verbonden met het woonzorgcentrum. “We hebben ook contact gehad met burgemeester Bilder. Hij vond het een fantastisch idee en was heel blij met dit initiatief.” De firma Boels en OBN waren bereid om deze bijzondere actie mogelijk te maken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Emotionele ontmoetingen op hoogte bij de Hazelaar”

  1. Hoi Sandra, vaanoet Woabich TOPPIE..

    GreeTz der Jerry en ut Monique.

    XxxxX

  2. Wat een fantastisch initiatief 🙂

    Fijn dat ik mijn broer op deze manier kon zien.