28 mei 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia’28 is een warm nest voor Jasper

Geplaatst op: 8 april 2020

Beelden uit het seizoen 2008/2009, het laatste seizoen van Jasper bij Olympia'28

“Ik was altijd al van plan om af te sluiten in Hasselt.” Deze week besloot voetballer Jasper van der Stouw (32) na lang wikken en wegen om dat plan nu uit te voeren. In 2009 vloog hij uit voor een avontuur bij drie top-amateurclubs dat elf seizoenen duurde. Hij kijkt uit naar volgend seizoen om weer te landen op het ‘warme nest’ dat Olympia’28 altijd is gebleven.

“Ik heb dit niet binnen een dag besloten. Toen de competitie stil kwam te liggen was ik net bij Berkum bezig aan een sterke reeks met negen basisplaatsen op rij.” Bovendien was hij op dreef als vrijetrappen-nemer. Maar liefst acht keer schoot hij dit seizoen raak vanuit stilstaande situaties. “Op het moment dat in maart de competitie kwam stil te liggen had ik nog geen idee of ik zou stoppen of blijven bij Berkum. Ik wilde het laten afhangen van de derde periode en of ik fit bleef. Maar nu ontstond eerder de situatie om te kiezen.” Beide clubs wisten van het dilemma en Jasper voelde de behoefte om daarom nu al de knoop door te hakken.

“De komst van Hans Roeland als nieuwe trainer en mijn vriend Ruud Scheper als assistent zijn belangrijk geweest om nu voor Olympia te kiezen. Maar ook de rest van de staf met Wilco Slendebroek en Richard Boerhof en drie maten in de selectie speelde mee.”

Daartegenover staat het niveauverschil wat de keuze echt lastig maakte. “Ik merkte de laatste wedstrijden dat ik nog goed mee kon op hoofdklasse-niveau. Nu naar de Derde klasse is een stap terug. Bovendien laat ik bij Berkum een leuk elftal achter en woon ik in Zwolle maar 500 meter bij de club vandaan.”

Tegelijkertijd ziet hij ook voordelen aan het terugschakelen. ”Ik merk dat ik het wel lekker vind om het iets rustiger aan te doen.” Naast successen en doelpunten kende hij ook veel blessureleed. Zodoende wil hij ook niet verder kijken dan één seizoen in de Hasselter hoofdmacht. “Ik maak mijn keuze op basis van fysieke gesteldheid en plezier. Ik bekijk het van jaar tot jaar.”

Jasper vindt het lastig om verwachtingen voor zichzelf en het team uit te spreken. “Ik heb de exacte ambitie nog niet gehoord. Maar we zullen vast met een schuin oog kijken naar de subtop (Olympia 1 staat nu in de onderkant van de middenmoot, red.). Maar ik ken de competitie en ook het team nog niet zo goed.” Jasper verliet Hasselt in 2009 als middenvelder en komt terug als ervaren verdediger. “Bij WHC zei trainer Jan Everse tegen mij: ‘jij moet centraal achterin staan’. Vanwege mijn lengte maar ook omdat ik niet de meest wendbare speler ben. Met Hans Roeland heb ik mijn positie nog niet besproken. Maar dat maakt mij ook niet uit. Ik sta daar waar het team mij nodig heeft.”

Qua sfeer en gezelligheid kijkt hij echt uit naar de club waar hij zijn eerste meters maakte als ventje. “Het is warm nest voor mij met veel vrienden en familie op de club. Binnenkort start mijn kleine neefje Siem bij de ukkies, dat is ook mooi.” Onveranderd is de vertrouwde man langs de zijlijn, Johan van der Stouw. “Mijn pa heeft bijna geen wedstrijd van mij gemist al die jaren, heeft stad en land afgereisd. Hij is altijd kritisch in de analyse en dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb hem dinsdag verteld dat ik voor Olympia had gekozen. ‘Je moet het niet voor mij doen’, zei die, maar dat heb ik nu en eerder ook nooit gedaan. Ik heb altijd mijn eigen keuzes gemaakt en heb van geen enkele overstap spijt gekregen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.