28 mei 2020 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Openluchtbad is voor het eerst open

Geplaatst op: 20 mei 2020

Foto Roel Huls

 Vandaag zijn de drie zwembaden in Zwartewaterland weer opengegaan. Onder strikte voorwaarden van een landelijk opgesteld protocol kan er een frisse duik worden genomen. Zo zijn er duidelijk looproutes aangegeven en moet er vanaf 13 jaar vooraf gereserveerd en betaald worden. Ook mag er geen gebruik worden gemaakt van de douchefaciliteiten.

Dus thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding en na afloop thuis douchen. Voor uitgebreide informatie over het protocol kan iedereen terecht op de website: https://zwembadenzwartewaterland.nl/. De bezoekers worden uitdrukkelijk gevraagd de regels in acht te nemen. Er is wat verruiming van de coronamaatregelen en daar maken de zwembaden in nauwgezet overleg met de gemeente Zwartewaterland gebruik van. 

In Hasselt trok het openluchtbad op deze eerste vooral zonnige dag meteen enkele tientallen jeugdige bezoekers. In de overdekte baden Genemuiden en Zwartsluis was het rustiger. Ook wordt er deze week een start gemaakt met de zwemlessen.  

Het personeel van de baden is blij weer aan het werk te kunnen en op de gezichten van de bezoekers is het plezier in het zwemmen af te lezen   

Gepubliceerd door Erik Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *