25 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Anjeractie belangrijk voor Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 25 mei 2020

Hasselts Fanfare collecteert jaarlijks met de Anjeactie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Nu de culturele sector in zwaar weer zit als gevolg van de coronacrisis stijgt deze collecteweek in waarde, ook voor het Hasselts Fanfare dat mede dankzij bijdragen uit dit fonds opleidingen, instrumenten en uniformen kan financieren.

In verband met de crisis is er dit jaar geen deurcollecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds, maar een digitale collecte. En de vereniging heeft nu van het Prins Bernhard Cultuurfonds de toezegging gekregen, dat de volledige opbrengst van de collecte in Hasselt dit jaar naar Hasselts Fanfare gaat omdat het Prins Bernard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat en dat het dit jaar voor de 75ste keer is dat het de Anjeractie organiseert.

Het fanfarekorps verzorgt al maandenlang geen optredens waardoor de vereniging flink wat inkomsten misloopt. In het kader van het jubileum was de jubileumcommissie al druk met de voorbereidingen van tal van activiteiten, waarbij de bevolking ook op fraaie concerten zou kan worden getrakteerd. Daarmee gaan uiteraard ook veel kosten gemoeid.

Veilig en anoniem doneren kan via: https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38380267

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour