20 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter horeca in de startblokken

Geplaatst op: 29 mei 2020

Ook in Hasselt gaan de horeca en terrassen maandag 1 juni weer open. Daarbij staan gezondheid en veiligheid voorop. Hoe hebben ze zich voorbereid en hoe gaat een horeca bezoek eruit zien? Ze hebben er veel zin in en werken met plezier samen aan de heropening.

“We hebben als horeca-ondernemers samen een plan gemaakt voor de terrassen”, zegt Petrit Sterenberg van Onder de Luifel. “Daarbij stond de gezondheid en de veiligheid bovenaan op de lijst.  We hebben onze klanten gemist en willen samen de schouders zetten onder een gezellig Hasselt”

Het plan werd besproken met de gemeente. “Onze aanpak is pragmatisch. Met veel ruimte voor gezamenlijk overleg”, zegt Petrit. “De gemeente is nog een ronde komen maken om te kijken hoe het loopt. Dat was ook heel positief”. Dunja de Bruin  legt de laatste hand aan het schilderen van haar Café Ad Fundum. “Het ziet er nu extra fris uit. Met een gezellig terras. Ik heb er zin in om weer van start te gaan”. Ze vindt het ook spannend. “Het is een hele  nieuwe situatie. Je weet niet wat je wachten staat. Hoe mensen reageren”. Samen met Café de Zon zal de Markt er de komende tijd weer gezellig uit zien.”We vragen wèl begrip van onze gasten voor de bijzondere situatie”

Centrummanager Eduard Plate:”De Markt, naast de terrassen aan het Zwarte Water zoals bij Lakrimi’s en de grachten met de Compagnie en de Linde,  één van die prachtige plekken die Hasselt te bieden heeft. Je zag hier afgelopen  zomer bijvoorbeeld ook van die geel blauwe OV fietsen staan. Daaraan zie je dat bezoekers met de trein in bijvoorbeeld Zwolle aankomen en naar Hasselt komen fietsen. Heel belangrijk is wèl dat alle horeca bezoekers begrip hebben voor de bijzondere situatie”.

Men heeft de afgelopen tijd  niet stilgezeten. Petrit Sterenberg vertelt hoe het bezorgen van maaltijden is gegroeid. “Naast snacks ook de maaltijden. Dat zijn we met papieren in plaats van plastic verpakking gaan doen”.  Samenwerking stond telkens voorop. Zo zorgde Wim Vos van eetcafé de Compagnie ervoor dat er bij alle horeca gelegenheden desinfecterende gel is. “Het is niet verplicht, maar gezondheid en veiligheid vinden we heel belangrijk. Dat willen we laten zien”

De horeca blijft bezorgen. Eduard Plate: “Hasselters zijn het gaan waarderen om allerlei soorten maaltijden thuis te kunnen laten bezorgen. Dat is een vernieuwing, ook voor de toekomst. Op BezorgeninHasselt.nl staan alle ondernemers die thuis bezorgen op een rij”.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Hasselter horeca in de startblokken”

  1. Superfijn ondernemers van de binnenstad van Hasselt. Mag wel eens gezegd worden.

Contour