26 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen willen beste voorlezer zijn

Geplaatst op: 7 februari 2017

Bibliotheek Zwartewaterland organiseert op woensdagavond 15 februari 2017 in de raadzaal van het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Van 19.00 tot 21.00 uur strijden maar liefst 10 kandidaten om de titel “Beste Voorlezer van Zwartewaterland”.

In actie komen: Sofie Teekens (Op de Hoeksteen), Fien Winters (Het Anker), Jolinde Meesters (Prins Willem Alexanderschool), Esmee van der Hoeven (Genne), Kim Welles (Toermalijn), Nina Maijers (Arembergschool), Meike Nieuwboer (De Wijngaard), Marcel Visscher (Johannes Bogermanschool), Myrthe Bosman (Maarten Lutherschool), Vera Boschman (De Vogelaar). Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 7 of 8. Zij lezen allen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Finale ronden

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van Zwartewaterland te worden. De finaleronden (zowel de lokale, regionale, provinciale als de landelijke ronden) is een strijd tussen de allerbesten! De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders opa’s en oma’s. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Henk-Jan Overmars en Kees Dijkstra. De begeleiding wordt deze avond gedaan door Christel Hakvoort, de begeleiding is mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden.

Opvallend is dit jaar dat het dit jaar bijna een meidenstrijd is, maar één jongen is door de schoolrondes gekomen en hij zal het moeten opnemen tegen 9 meiden. De schoolkampioenen hebben dit jaar gekozen voor heel gevarieerde voorleesfragmenten. Van ‘Mijn broer is een superheld’ van David Solomons tot en met ‘Operatie Zeer Ernstige Ramp’ van Tosca Menten. Ook wordt er voorgelezen uit echte klassiekers zoals ‘De hut van oom Tom’ van H. Beecher-Stowe en uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore