17 januari 2021 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Fien en Jolinde lezen het beste voor

Geplaatst op: 16 februari 2017

Fien Winters en Jolinde Meesters uit Hasselt zijn de voorleeskampioenen van Zwartewaterland. Ze wonnen woensdagavond in het gemeentehuis de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Fien en Jolinde mogen het nu op regionaal niveau proberen. Ze ‘versloegen’ ook een aantal kinderen uit Zwartsluis.

De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. Twee winnaars mochten door naar de regionale finale op 8 maart a.s. die deze keer plaats vindt in Steenwijk. Tijdens deze finale zal de strijd opnieuw plaatsvinden en gaan de besten door naar de provinciale ronde.

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Christel Hakvoort nam de presentatie voor haar rekening. Zij stelde de voorlezers op hun gemak en vermaakte voorlezers en publiek terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Henk-Jan Overmars en Kees Dijkstra. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal. De gehele avond waren er vrijwilligers van het SCAB aanwezig om te helpen bij het hele programma.

Voor wie nog nooit bij een voorleeswedstrijd is geweest, dit is één van de meest bijzondere bibliotheekactiviteiten in het jaar. Om 18.30 uur begint de raadzaal vol te stromen en is het een kakofonie van het geluiden. Als om 19.00 uur de presentator laat weten dat de voorleeswedstrijd dan toch echt gaat beginnen, wordt het muisstil in de raadzaal. Ruim 150 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisteren vanaf dat moment ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst 12 voorlezers dit jaar waren en deze twaalf zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!

De volgende kandidaten lazen voor:

Sofie Teekens (Op de Hoeksteen), Fien Winters (Het Anker), Jolinde Meesters (Prins Willem Alexanderschool), Esmee van der Hoeven (Genne), Kim Welles (Toermalijn), Nina Maijers (Aremberg), Meike Nieuwboer (De Wijngaard), Marcel Visscher (Johannes Bogermanschool), Myrthe Bosman (Maarten Lutherschool), Vera Boschman (De Vogelaar), Iris Visser (Johannes Calvijnschool) en Werner Wolf (De Driemaster).

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore