26 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Pink en Zo houdt kinderfeestjes op de catwalk

Geplaatst op: 16 februari 2017

Helma Ooms van Pink en Zo zet zich in voor centrum Hasselt.

Vast een onvergetelijke verjaardag voor kinderen: een kinderfeestje bij Pink en Zo aan de Hasselter Hoogstraat. “Ze mogen alle kleding passen en gaan aan het einde van het feestje op de catwalk. Ook hartstikke leuk voor de ouders”, vertelt eigenaresse Helma Ooms.

Enthousiast is het woord dat haar misschien wel het meeste typeert. De inwoonster van Stadshagen kwam twee jaar geleden in de Hanzestad terecht. “Ik gaf al acht jaar party’s aan huis, maar de droom was natuurlijk een eigen winkel. In Zwolle is dat eigenlijk onbetaalbaar, waardoor ik ook in andere plaatsen keek. Zo zag ik in februari 2015 dit pand. Op 1 april kregen we de sleutel en drie weken later gingen we open. Heel makkelijk een handige man…”, glimlacht Ooms.

Ze voelde zich snel thuis in Hasselt en zet zich op alle mogelijke manieren in voor het winkelbestand. Heel snel was ze voorzitter van de winkeliersvereniging. Dat die inzet effect heeft, merkt ze in haar eigen winkel. “Ik heb steeds meer klanten uit Genemuiden, Zwartsluis en Rouveen. Heel veel kinderzaken zijn er in deze regio niet, zeker niet in het laag- en midden segment waarop ik me richt. Sinds kort hebben we bovendien het merk Quapi. Dat is echt een trekker, merk ik.”

Ook op een vroege donderdagochtend gaat de winkeldeur om de haverklap open. Zo ziet Ooms het uiteraard graag. “Gezelligheid in de winkel vind ik heel belangrijk. Soms lijkt Pink en Zo wel een buurthuis. Mensen stappen makkelijk binnen, ook als ze niet direct iets willen kopen. Die uitstraling vind ik ook prettig: de koffie staat hier altijd klaar.”

Dat is ook een van de wapens tegen het internet, weet ze. “Internet is misschien makkelijk, maar niet gezellig. Kleding moet je volgens mij ook voelen. Hier heb je alle tijd om kleding rustig te passen. En kinderen kunnen hier lekker spelen”, aldus Helma Ooms, die na twee jaar blij is dat ze de stap naar Hasselt heeft genomen. “Een eigen winkel was een droom. En het is ontzettend leuk om zelf ondernemer te zijn.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore