24 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mulo mogelijk toch behouden

Geplaatst op: 23 februari 2017

Als het aan het college van B en W ligt, gaat de oude Mulo toch niet tegen de vlakte. Dat blijkt uit een raadsvoorstel dat de gemeenteraad op 2 maart behandelt. Eerder kwam naar buiten dat behoud van het oudste deel van de school te duur zou zijn vanwege asbest in het pand. Later meldde het college dat die conclusie te voorbarig was en dat de gemeenteraad dat besluit moest nemen.

Ondertussen heeft de gemeente de resultaten van de aanbesteding binnen. Daaruit blijkt dat sloop van het gebouw met uitzondering van de oude Mulo niet veel duurder is dan volledige sloop. Dat werpt nu weer een ander licht op de zaak. In de tussentijd is ook Fortresse van gedachten veranderd. De stichting kon zich vanwege de hoge saneringskosten eerst vinden in sloop van het pand, maar is nu toch voorstander van behoud.

Volgens het college is er bovendien een toenemende belangstelling van ontwikkelaars voor de locatie. Daarom kiest B en W nu voor behoud van de oude Mulo, waarbij er dan wel een ‘passende invulling’ moet komen. In het raadsvoorstel worden met name appartementen en grondgebonden woningen genoemd.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore