28 november 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorjaarsconcert Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 23 februari 2017

Zaterdag 4 maart aanstaande geeft het orkest van Hasselts Fanfare met haar jeugdorkest een concert in het clubgebouw aan de Van Haersoltelaan.

Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open en om 19.30 uur wordt het gevarieerde programma geopend met de Juniorenmars, waarbij de jeugdleden samen met het A-orkest optreden. De afgelopen maanden hebben de jeugdleden aansluitend aan de repetitie van het jeugdorkest gewerkt aan de studie voor een aantal werken die gezamenlijk met het groot orkest ten gehore wordt gebracht. Een hele ervaring, maar erg leerzaam voor deze jongens en meiden. Naast voorgenoemde mars kan het publiek dan ook genieten van het bekende ‘American in Paris’ gecomponeerd door George Gershwin. Met dit werk worden de indrukken van een Amerikaanse toerist weergegeven die hij opdoet in een bezoek aan de wereldstad Parijs.

Het A-orkest brengt twee grote verrassende werken ten gehore. Allereerst ‘Scadawerth’ geschreven voor de muziekvereniging uit Schraard. Een pittig werk met verschillende tempi dat de geschiedenis van het dorp weergeeft en waarin Psalm 150 door de hele compositie heen een belangrijke rol speelt. Daarnaast nemen de muzikanten u mee naar de Schotse Hooglanden in ‘Suite from Hymn of the Highlands’ met geïmproviseerd doedelzakgeluid, bijzonder slagwerk en een prachtig lyrisch tussenstuk door saxofoontrio.

Uiteraard treedt het jeugdorkest onder leiding van Jennifer Krale ook zelfstandig op. Een prachtige kans voor hen om eens te proeven hoe het is om een concert te verzorgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore