1 december 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bonhof gaat graag door in derde klasse

Geplaatst op: 28 februari 2017

Foto Jan Bruins

“Als ik ga tellen hoeveel medespelers ik heb gehad in het eerste, dan ben ik nog wel even bezig”.  ‘Nog maar’ 32 jaar, maar Kjelt Bonhof heeft al een heel voetballeven achter zich bij Olympia ‘28. Hoe lang dat leven nog gaat duren, heeft hij nog niet scherp momenteel. Hij gaat graag nog een jaar door in de hoofdmacht, maar dan is lijfsbehoud wel de belangrijkste voorwaarde.

Over het handhaven in de Derde klasse C is Bonhof over het algemeen optimistisch. De onderkant van de middenmoot waar het eerste nu staat biedt nog perspectief. Ook is de aanvoerder overtuigd dat Olympia kwaliteit genoeg in huis heeft.

“Maar als het aantal blessures aanhoudt dat we nu hebben moeten wij ook opletten”, weet Bonhoff. Ook hij had het deze winter even te verduren. Hij raakte geblesseerd in de winterstop tijdens een oefenwedstrijd tegen WVF, en moest twee competitiewedstijden aan zich voorbij laten gaan.

Bonhof prijst zich gelukkig dat hij weinig blessureleed heeft gekend in zijn lange loopbaan op de Hasselter velden. Toch weet hij vrijwel zeker dat hij geen tweede Richard Boerhof wordt. “Ik ben een heel andere type speler dan Richard. Ik ben fysiek niet het sterkst in het veld en vraag veel van mijn lichaam door mijn manier van spelen.” Waarmee hij verwijst naar het vele accelereren tijdens wedstrijden dat veel van zijn lichaam vraagt.

Hoeveel jaartjes hij nog vastknoopt aan zijn loopbaan in Olympia 1 heeft vervolgens met het competitieniveau te maken. Bonhof debuteerde in een tijd dat de hoofdklasse nog vers in het geheugen lag van de club. Inmiddels hebben met namen als Marco Bouwhuis, Marco Zielman en Freddy van Olst de meeste van zijn generatie al afscheid genomen van het eerste.

Zonder hen, maar met veel nieuwe jongens, heeft Bonhof vorig seizoen de kelder gezien van het amateurvoetbal. Om weer een jaar op dat niveau te spelen kan hij niet opbrengen. “Ik zie het niet zitten om weer naar clubs als Zalk en VSW (Windesheim) te gaan.”

Bonhof werd na zijn debuut een vaste waarde in de Tweede klasse Noord, waarin hij veel seizoenen speelde. De spits vindt ook dat Olympia op dat niveau thuishoort, maar dan wel in de afdeling Oost. “Misschien incidenteel in de eerste klasse, meer moeten we niet verwachten in Hasselt.”

Als hij stopt bij het eerste elftal zou hij graag actief blijven voor de club. Welke rol dat zou moeten zijn is voor hem allerminst duidelijk. Als leraar ligt misschien een functie van jeugdtrainer voor de hand. Toch ambieert hij dat niet. In zijn vrije tijd wil hij liever iets anders doen dan met jeugd werken.

De rossige aanvalsleider is zonder twijfel een echte clubman. Hij woont weliswaar nu in Meppel maar heeft vanaf de jongste jeugd tot nu alleen het groen-wit gedragen binnen de kalklijnen. Hij is weleens gepolst door FC Meppel, maar heeft nooit serieus overwogen over te stappen. “Olympia geeft mij het gevoel van thuiszijn. Het is een mooie club met een prachtig hoofdveld.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore