20 juni 2021 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Parkeeroverlast nu vooral in het weekeinde en ’s avonds

Geplaatst op: 1 maart 2017

Inwoners en bezoekers van het centrum van Hasselt hebben hun parkeergedrag overdag verbeterd. Dat concludeert de gemeente Zwartewaterland op de gemeentelijke informatiepagina. In het weekeinde en in de avonduren is er ‘nog winst te boeken’. Vooral op zondag hebben bewoners veel overlast van foutgeparkeerde auto’s, stelt de gemeente.

Ook voor de hulpverleningsvoertuigen, zoals brandweer, ambulance en de politie, zijn doorgangen door foutparkeren soms erg smal of zelfs onmogelijk. De gemeente wijst er daarom nogmaals op dat parkeren alleen volgens de parkeerregels is toegestaan. “Laat daarbij altijd voldoende ruimte over zodat hulpverleningsvoertuigen de straat ongehinderd door kunnen rijden. Parkeer niet op het trottoir, in groenstroken en in bochten. Houd kruisingen vrij, maar ook inritten en toegangsdeuren van woningen. Creëer geen hinderlijke of gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Parkeeroverlast nu vooral in het weekeinde en ’s avonds”

  1. in het begin was het wel beter met parkeren maar toen er niet zoveel meer bekeurd werd verslechterde het snel, misschien een idee voor de gemeente om verwijs bordjes te plaatsen de mensen die hier niet weg komen kunnen bv de grindwal niet vinden als parkeergelegenheid

Nightstore