31 oktober 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe bloemenzaak in Nieuwstraat

Geplaatst op: 3 maart 2017

Verwoert (links) met een van de medewerkers. Tekst en foto: Enrico Kolk

Kwekerij de Koekoeksbloem uit IJsselmuiden opent medio april een nieuwe bloemenwinkel in de Nieuwstraat. De vestiging komt naast wat nu nog Hier Mode is. Eigenaren Jan en Carolien Verwoert waren al langer op zoek naar een locatie voor een tweede vestiging, en konden in Hasselt terecht.

“In dit pand zat ook al een bloemenwinkel”, vertelt Carolien. “Maar wij gaan het eerst een grote opknapbeurt geven. En daarna hopen we met onze winkel de anderen te versterken. We willen ook meedoen met acties van de winkeliersvereniging.”

Verwoert heeft er alle vertrouwen in dat de winkel goed gaat draaien. “In IJsselmuiden heb je 11.900 inwoners en vier bloemenzaken. Dan moeten twee bloemenwinkels in Hasselt, met 7.600 inwoners, ook kunnen bestaan.”

Bewust kozen Verwoert en haar man, die voor de inkoop en de kwekerij zorgt, voor een wat kleiner pand: “Je moet het ook vullen.” Dat gebeurt met bloemen die elke dag vers gesneden worden. Vier keer per week haalt het echtpaar daarnaast bloemen van de veiling in Eelde.

Ook de Hasselter winkel krijgt de naam ‘Koekoeksbloem’, net als de kwekerij. “We zitten in de Koekoek en zochten naar een algemene naam”, legt Verwoert uit. “Er was al een bloemenman met onze naam.”

De onderneemster heeft er zin in. “Er zijn wel mensen die zeggen ‘waarom moet je nou met een nieuwe winkel beginnen?’ Maar daar ben je ondernemer voor. En we streven ernaar om over 10 jaar al onze bloemen zelf te verkopen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van de dagprijs op de veiling, maar kunnen we zelf onze prijs bepalen.”

Die wil ze ‘betaalbaar’ houden. “We gaan voor betaalbare bossen bloemen. Dat is de hoofdzaak, maar we vullen de winkel ook wel een beetje op met cadeau-artikelen.”

De winkel gaat elke dag, behalve zondag en maandagmorgen, open. Voor de winkel komen enkele vacatures vrij, belangstellenden kunnen zich daarvoor melden via koekoeksbloem18@hotmail.com.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore