24 oktober 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt in trek bij Zwollenaren

Geplaatst op: 4 maart 2017

Hasselt is momenteel in trek bij Zwollenaren. Zowel gezinnen als senioren kiezen voor de Hanzestad. Dat heeft alles te maken met de oververhitte woningmarkt in de grote buurgemeente, zeggen makelaars Freek van den Berg en Bert Vaartjes van Bonthuis Vaartjes Makelaars. Zij overzien de woningmarkt in Zwartewaterland.

Die floreert momenteel. Medio 2015 kwam er een einde aan de jarenlange woningcrisis, die Zwartewaterland overigens maar in beperkte mate trof. “De opleving kwam als eerste in Genemuiden, waarna Zwartsluis en later ook Hasselt op gang kwam. Waarom niet tegelijk is moeilijk te verklaren. Deels wellicht omdat inwoners van Hasselt en Zwartsluis zich ook oriënteren op Zwolle en Meppel. Aan de andere kant zien we dat mensen van buiten Zwartewaterland momenteel juist veel interesse in die kernen hebben. Vooral in Hasselt komen veel Zwollenaren wonen”, vertelt Freek van den Berg.

Die kwalificatie ‘oververhitting, geldt niet voor Zwartewaterland, maar ook in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis wordt volop verkocht. “Huizen die binnen een week worden verkocht, zijn geen uitzondering”, zegt de makelaar uit Genemuiden. “In Genemuiden stonden vorig jaar nog honderd woningen te koop, nu nog maar vijftig. Ook in de andere kernen zijn woningen tussen de 200.000 en 300.000 euro schaars. De lage hypotheekrente, het vertrouwen in de economie en de politieke stabiliteit zorgen voor de goede woningmarkt. Niemand tornt deze campagne bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek.”

Belangrijkste reden voor de positieve ontwikkelingen is de historisch lage rente. Starters kunnen daardoor wat meer lenen, terwijl anderen hun woning te koop zetten omdat ze merken dat ze voor hetzelfde geld ‘meer huis’ kunnen krijgen. “Wij verwachten dat de rente ook dit jaar laag blijft. Soms zie je een lichte stijging, maar een aantal aanbieders koos deze week juist weer voor een verlaging. Door die concurrentie verwacht ik dat de rente voorlopig laag blijft”, denkt Bert Vaartjes.

Bij Bonthuis Vaartjes werken ondertussen zeven mensen vanuit de vestigingen in Genemuiden en Zwartsluis. Bewust kiest het kantoor voor Zwartewaterland en het Land Veno. “Makelen is meer dan een advertentie op Funda zetten. Een goed netwerk is veel belangrijker en juist daar ligt onze kracht. Mensen spreken ons aan in de supermarkt, bij school op de tennisbaan, het voetbalveld of bijvoorbeeld in de horeca. Wij kennen Zwartewaterland en wij kennen de mensen. Als een huis te koop komt, weten wij wie daarin interesse zou kunnen hebben”, zegt Freek van den Berg.

Het is volgens hem de belangrijkste kracht van het kantoor. Niet voor niets is Bonthuis Vaartjes in Genemuiden en Zwartsluis bij bijna 75 procent van alle huizenverkopen betrokken en in Hasselt onder meer bij alle nieuwbouwprojecten. Met aanvullende dienstverlening (hypotheken en verzekeringen) kan het kantoor alles regelen rond een koop of verkoop. Dat zal dit jaar ook weer volop gebeuren, zo is de verwachting. “Bij Hasselt om de Weede komen straks weer drie projecten in verkoop. Gezien de snelle verkoop bij de Weedehof en een project van Dalwin verwacht ik dat daarin veel interesse is. In Zwartsluis gaat straks het oude Agnieten-terrein spelen. Mensen kunnen zich daar nu al voor melden.”

Bonthuis Vaartjes Makelaars vindt het daarbij belangrijk om vernieuwend bezig te blijven. “Wij lopen vaak voorop met nieuwe ontwikkelingen, zoals 360 graden fotografie, video en virtuele bezoeken van een huis. Daar willen we ons nog verder mee onderscheiden. Maar buiten dat blijft het netwerk het belangrijkste instrument voor de verkoop van een woning.”

Meer informatie over het woningaanbod in Zwartewaterland op www.bvmakelaars.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore