20 oktober 2020 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lezing over ‘leven met en na Auschwitz’

Geplaatst op: 4 maart 2017

Vrouwen van Nu Hasselt organiseert op woensdag 15 maart een lezing ‘Leven met en na Auschwitz’ Herman Teerhöfer heeft de afgelopen vijf jaar 65 overlevenden van Auschwitz geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Israël en Engeland. In de lezing doet Herman verslag van de interviews en gaat hierbij in op de vraag waaruit mensen kracht putten in dergelijke extreme omstandigheden.

Ook geeft hij antwoord op de vraag hoe deze mensen om zijn gegaan met hun traumatische ervaringen en zin gegeven hebben aan hun verdere leven. Aan de hand van korte interviewfragmenten die Teerhöfer met Nederlandse Auschwitzoverlevenden gehouden heeft, licht hij toe hoe zij zich geestelijk staande hebben gehouden in Auschwitz en verschillende andere kampen, balancerend tussen hoop en vrees. Hun levensverhaal vormt het uitgangspunt. De unieke getuigenissen, sommigen hebben Anne Frank meegemaakt in Westerbork en Auschwitz, zijn voorbeelden van het zoeken naar krachtbronnen om weerstand te bieden aan existentieel zinverlies.

De lezing is in de kantine van Voetbalvereniging Olympia’28, Burgemeester Malcorpslaan 1, 8061 AG Hasselt en begint om 20.00 uur, de kantine is open om 19.30 uur. Kosten zijn € 5,00 inclusief 2 kopjes koffie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore