19 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hervormde kerk mikt op 4000 euro met broodverkoop voor Roma’s

Geplaatst op: 6 maart 2017

Deze week verkopen kerkleden van de Hervormde Gemeente (Grote Kerk) broden voor het diaconale project onder Roma’s in Roemenië. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond gaan de vrijwilligers langs de deuren om geld bijeen te halen met de verkoop. Op woensdag (biddag) zijn ze met een broodkraam te vinden bij het uitgaan van de kerk.

“Vanmorgen hebben we bij Bakker Wim Blom de eerste 700 broden opgehaald”, vertelt organisator Greet Westrik. “Met vier auto’s verdeeld per wijk gaan de vrijwilligers met de krenten- en suikerbroden huis-aan-huis”. In totaal hoopt de gemeente aan 4000 euro komen waarmee het project gefinancierd kan worden. Het geld wordt gebruikt voor onkosten en materiaal van een werkgroep die in juli dit jaar afreist naar Roemenië. De vliegreis betalen de jongeren zelf.

Voor het derde jaar op rij gaat deze zomer een club jongeren naar Reghin in het Roemeense Transsylvanië. Daar heeft stichting Phoneo een project lopen voor hulp aan behoeftige Roma’s. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de lokale Roma-kinderen een gedegen opleiding kunnen genieten. Vorig jaar is daar door de kerk een Kinderruimte onder handen genomen waar Roma-kinderen worden opgevangen. Daar is onder meer een speelbalkon gebouwd en elektriciteit aangelegd. De link met Phoneo kwam tot stand doordat de Hasseltse Maria Palland daar langdurig zich ging inzetten voor de Roma-gemeenschap.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore