22 oktober 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Martino’s Boulevard is open

Geplaatst op: 11 maart 2017

Als de toeloop op zaterdagmiddag een teken is van de toekomstige drukte, dan zit Martijn de Velde wel goed. Burgemeester Bilder opende zaterdag onder grote belangstelling ‘Martino’s Boulevard’. “Martino is mijn bijnaam en we zitten straks aan de rivierboulevard”, is de logische verklaring van de jongste horecaondernemer van Nederland.

Die leeftijd zat De Velde een beetje tegen. Hij wilde eigenlijk in de december de zaak openen, maar kreeg toen vanwege zijn leeftijd nog geen vergunning. Dat nadeel had een stevig voordeel. “We hadden nu alle tijd om mooi interieur uit te zoeken. Ook dankzij mijn broer Han ziet het er nu mooi uit”, zei De Velde, vlak voor dat hij samen met de burgemeester een schaar in de handen nam.

Bilder is blij met de opening, zei hij. “Dit is precies wat we willen in Hasselt. Nog steeds weten te weinig mensen hoe mooi de binnenstad is. We willen bovendien meer reuring: als jij nou je best binnen doet, doen wij dat buiten”, zei de burgemeester tegen De Velde. Met Hassailt in aantocht moet de eerste periode prima lukken, maar Bilder hoopt dat de uitbater een lang leven beschoren is aan het Zwartewater.

Aan de ondernemersgeest van De Velde ligt dat in ieder geval niet, vindt de burgemeester. Een geintje is ondertussen een serieuze zaak, weet de kersverse horecaondernemer ondertussen. “Het begon inderdaad als een geintje. ‘Zal ik dat gaan doen’, zei ik toen de vorige eigenaren al snel de zaak sloten. Voordat ik het wist had ik het inventaris gekocht en een huurcontract…”

Martino’s Boulevard ziet er in ieder geval prachtig uit. “En de omgeving wordt mooi opgeknapt. Dat komt de aanloop zeker ten goede.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore